Εορτολόγιο

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

Δυναμικό παρόν των εργαζομένων στην συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Θήβα.

Το ΠΑΜΕ Θήβας στα πλαίσια της μεγάλης Πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης 23 Φλεβάρη, πραγματοποίησε συμβολική  κατάληψη του σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στο πεζόδρομο της Θήβας, διαμαρτυρόμενο για την μεγάλη ακρίβεια στα είδη πλατειάς κατανάλωσης
Στην συνέχεια έγινε συγκέντρωση στην πλατεία της Θήβας οργανωμένη από το ΠΑΜΕ (εργάτες), ΠΑΣΥ (αγρότες) , ΠΑΣΕΒΕ (επαγγελματίες), ΟΓΕ (γυναίκες) και ΜΑΣ (σπουδαστές). Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ο Απόστολος Γκούμας Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. Κατήγγειλε την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ιδιαίτερα την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που αποφασίστηκε και την προώθηση των ατομικών  συμβάσεων και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Κάλεσε τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τις γυναίκες τους σπουδαστές, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η μεγάλη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα όλων. Να δώσουν όλοι μαζί αγώνα για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Ενός συστήματος που «έχει φάει τα ψωμιά του» , που φέρνει την ανεργία την φτώχεια και την εξαθλίωση στους πολλούς και τον πλούτο που παράγεται να τον τσεπώνουν οι λίγοι.
    Να απαιτήσουν αλλαγή πολιτικής για μια κοινωνικοποιημένη οικονομία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Συνεταιριστικοποιημένη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγροκτήματα. Με κεντρικό σχεδιασμό τι θα παραχθεί και πόσο, δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή. Διεύθυνση και έλεγχος της κοινωνικοποιημένης οικονομίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Βασικός στόχος της πολιτικής αυτής η ικανοποίηση των βασικών αναγκών του λαού και όχι των κερδών των λίγων.
Τέλος πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας όπου εκφράστηκαν από τους διαδηλωτές εργαζόμενους συνθήματα –αιτήματα για μια καλύτερη ζωή.