Εορτολόγιο

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Στη Σερβία η Βάσω Τσόνογλου

 Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης τέθηκε επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας και συμμετείχε στην 1η Διεθνή Διάσκεψη Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και Νομικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2011.
Κατα την ομιλία της στα πλαίσια της διάσκεψης στο Σερβικό Κοινοβούλιο, η κα. Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη ανέλυσε διεξοδικά τον τρόπο και τις διαδικασίες ψήφισης των σχεδίων νόμων που λαμβάνουν χώρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δίνοντας περισσότερη έμφαση στο θεσμό της δημόσιας διαβούλευσης, στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των θεσμικών φορέων στην επεξεργασία του νομοθετικού έργου της Κυβέρνησης.
Επίσης, επισήμανε ότι κάθε σύγχρονη νομοθετική πρωτοβουλία οφείλει να γίνεται στα πλαίσια του ελέγχου συνταγματικότητας των νόμων και με βάση την αυθεντική ερμηνεία αυτών. Η χώρας μας όπως τόνισε η βουλευτής υπακούει στις επιταγές του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου, έχοντας ως στόχο την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Κατά την διάρκεια της παραμονής της στη σερβική πρωτεύουσα η κα Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη είχε συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Στωίδη, τον πρεσβευτή της Κύπρου κ. Χαράλαμπο Χατζησάββα, τον εκπρόσωπο του Μείζονος Ελληνισμού κ. Νίκο Τσιτσιμέλη, τον πρόεδρο του O.E.B.S πρέσβη κ. Δημητρη Κυπραίο και ακολούθους της Ελληνικής Πρεσβείας σχετικά με τους πολίτες της Σερβίας, τα πολιτιστικά δρώμενα και την εξέλιξη των σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας.