Εορτολόγιο

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη για την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.
Μιλώντας στη Βουλή ο Μιχάλης Γιαννάκης τόνισε ότι η αναδιοργάνωση των αστυνομικών δυνάμεων στη Βοιωτία αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη σε μια εποχή που το αίσθημα ανασφάλειας έχει κυριεύσει τους πολίτες και η έξαρση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας έχει φτάσει στο απόγειό της. Συνεχίζοντας ο Μιχάλης Γιαννάκης κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να λάβει υπόψη τις προτάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Βοιωτίας για την ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής με στόχο την καταστολή και πάταξη της εγκληματικότητας στο νομό Βοιωτίας. 
Απαντώντας ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Εμμανουήλ Όθωνας παραδέχθηκε τα έντονα προβλήματα αστυνόμευσης του νομού Βοιωτίας εξαιτίας της γειτνίασης με την Αττική, απέφυγε όμως να αναφερθεί και να δεσμευθεί σε συγκεκριμένες λύσεις, εμμένοντας σε γενικολογίες, αοριστολογίες και ευχολόγια.
Η πραγματικότητα, όμως, που βιώνουν οι πολίτες της Βοιωτίας και υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει η υποστελεχωμένη και χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας είναι αμείλικτη και συνεχώς επιδεινούμενη.
Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της και να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του αξιόμαχου των αστυνομικών δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η αυξημένη εγκληματικότητα και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.