Εορτολόγιο

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2011
Την εξαίρεση των αγροτικών οχημάτων από το μέτρο της απόσυρσης κατήγγειλε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία, καθώς στις ευεργετικές διατάξεις της πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης δεν περιλαμβάνονται οι Έλληνες αγρότες.

«Αφού, μετά βδελυγμίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέρριψε το περιβαλλοντικά ωφέλιμο και οικονομικά βιώσιμο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε την ορθότητα των επιλογών μας, μετά από 16 ολόκληρους μήνες, με ένα σχέδιο, μάλιστα, που βρίθει εξαιρέσεων εις βάρος των αγροτών και της ελληνικής περιφέρειας» δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκης με αφορμή την κατάθεση σχετικής ερώτησης, στην οποία ζητά από την κυβέρνηση την τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα των Ελλήνων αγροτών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
             Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
             Υπουργό Οικονομικών
             Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ: «Απόσυρση Αγροτικών Οχημάτων»

Κύριοι Υπουργοί,

Με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης για την απόσυρση, που μετά βδελυγμίας απέρριπτε από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Οκτώβριο του 2009 και μετά. Αποτέλεσμα της επιλογής της ήταν όχι μόνο να «παγώσει» την χειμαζόμενη από την κρίση αγορά αυτοκινήτου, αλλά και να παγώσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων που μέσα από τις ευεργετικές διατάξεις που προέβλεψε το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ είχαν την δυνατότητα, χωρίς εξαιρέσεις, να ανανεώσουν το στόλο τους.

Και ενώ η σημερινή ΚΥΑ κινείται στην σωστή κατεύθυνση, την οποία στηρίζει επί της αρχής και η Νέα Δημοκρατία, στις ευεργετικές διατάξεις της υπόψη ΚΥΑ δεν περιλαμβάνεται η δυνατότητα απόσυρσης των παλαιών αγροτικών οχημάτων, τα οποία άλλωστε είναι τα πλέον ρυπογόνα. Παράλληλα, η εξαίρεση των αγροτικών οχημάτων από τις υπόψη διατάξεις, δεν ευνοεί τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών επιχειρήσεων, ενώ η προχειρότητα και οι παλινωδίες της κυβέρνησης, που άφησαν για μήνες τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις να πελαγοδρομούν, μετά την ανησυχία που δημιούργησαν, έχουν σκορπίσει την απογοήτευση στον αγροτικό κόσμο χωρίς τα συναρμόδια  Υπουργείου να έχουν επικαλεστεί κάποια επίσημη δικαιολογητική βάση αυτής της απόφασης.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

-Για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί τα αγροτικά αυτοκίνητα από το μέτρο της απόσυρσης;
-Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να τροποποιήσουν την υπόψη ΚΥΑ, ώστε συμπεριληφθούν τα αγροτικά οχήματα στο μέτρο της απόσυρσης και  να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα των αγροτών;
-Ποιο λόγοι επέβαλαν την μέχρι τώρα εξαίρεσή τους;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ