Εορτολόγιο

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

6 οι δράστες της ληστείας στο Μώλο. Νέες αποκαλύψεις για τη δράση τους

Συχνές συνομιλίες με τον Αλκέτ Ριζάι και συμμετοχή στη λεοφωρειοπειρατεία στο Γέρακα τον Δεκέμβριο του 2004 δείχνουν σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι έρευνες των αστυνομικών για τους δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες της ληστείας στο Μώλο που κατέληξε σε καταδίωξη και συμπλοκή στη Θήβα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός δράστη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ένας Αλβανός δράστης της ληστείας που βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών, ομολόγησε τη συχνή επικοινωνία του με τον διαβόητο κακοποιό Αλκέτ Ριζάι, που βρίσκεται στις φυλακές. Η εξέλιξη αυτή βάζει στην υπόθεση και πάλι τον Βασίλη Παλαιοκώστα και το ενδεχόμενο να συμμετέχει στη σπείρα.
Το κουβάρι των αποκαλύψεων για τη δράση των τεσσάρων Αλβανών ξετυλίγεται καθώς σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο από αυτούς ομολόγησαν και τη συμμετοχή τους στην λεοφωρειοπειρατεία τον Δεκέμβριο του 2004 στο Γέρακα. Τότε δύο νεαροί Αλβανικής καταγωγής είχαν καταλάβει το λεωφορείο με τους 23 επιβάτες τους οποίους μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την ειδική ομάδα της αστυνομίας τους άφησαν ελεύθερους και παραδόθηκαν.
Μέχρι στιγμής από την Γενική αστυνομική διεύθυνση Στερεάς ανακοινώνεται ότι πρόκειται για σπείρα κακοποιών που δρούσε στην περιοχή της Αττικής και της Στερεάς με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει η συμμετοχή τους
• στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, το Δεκέμβριο του 2010
• στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο Φθιώτιδας, την 20 Ιανουραίου 2011
• στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, την 07-01-2011 και
• στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, την 03-02-2011 .
Παράλληλα ο ΑΔ Βοιωτίας Κώστας Τουρκοχωρίτης αποκάλυψε ότι από την προανάκριση προκύπτει και η συμμετοχή 6ου ατόμου που διαφεύγει της σύλληψης στην υπόθεση της ληστείας στο Μώλο Φθιώτιδας.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί με αφορμή αυτό το περιστατικό η καταγγελία του προέδρου της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Βοιωτίας κατά της διεύθυνσης στη Φθιώτιδα.
Σύμφωνα με τον Ηλία Τουλίτση οι αστυνομικοί της Θήβας που συμμετείχαν στην επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό ενημερωτικό σήμα της Φθιωτικής διεύθυνσης προς το αρχηγείο, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά αστυνομικών με αφορμή τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.