Εορτολόγιο

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Δικαίωση για τους αγρότες της Θήβας

Τέλος στην παραφιλολογία και τον ανηλεή πόλεμο εναντίον των αγροτών από την περιοχή της Θήβας, βάζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την ανακοίνωση του για τα αγροτικά κηπευτικά προϊόντα της περιοχής. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει, ότι τα αγροτικά προϊόντα της πρώην επαρχίας Θήβας είναι κατάλληλα και όχι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα, όπως έδειξε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού ελέγχου στο Βόλο ως Εθνικό Εργαστήριο που προέβη σε αναλύσεις δειγμάτων σε κηπευτικά από τη Θήβα.

«Τα αγροτικά προϊόντα της επαρχία Θήβα» σχολιάζει η βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου « δέχτηκαν τον τελευταίο καιρό μια τρομακτική επίθεση από κάποιους που χωρίς επιστημονικά στοιχεία δυσφήμισαν εξαιρετικά την ποιότητα τους. Από την πλευρά μου έκανα συχνές επισκέψεις με τον Υφυπουργό κ. Κουτσούκο και έγινε μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να γίνει δειγματοληψία και έλεγχος της ποιότητας τους. Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με τις επίσημες χημικές αναλύσεις των εργαστηρίων βλέπουμε ότι τα αγροτικά προϊόντα της επαρχίας μας δεν είναι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα και είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Όλοι αυτοί που δυσφήμισαν τα προϊόντα μας προκάλεσαν την οικονομική εξόντωση των αγροτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Κουτσούκο και τους συνεργάτες του για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν και βεβαίως όλους τους αγρότες που και με τις δικές τους ενέργειες και προσπάθειες αποδείξαμε ότι τα αγροτικά προϊόντα είναι κατάλληλα και ασφαλή για κατανάλωση».


Οι αγρότες της Θήβας, που χάρη στο κλίμα τρομοκράτησης, είχαν υποστεί βαρύτατη οικονομικό πλήγμα από τη μη διάθεση των προϊόντων, σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι.


«Εμείς από την αρχή λέγαμε και σαν φορέας και σαν αγρότες, ότι τα προϊόντα τα οποία παράγονται στην περιοχή της Θήβας είναι ασφαλή για τον καταναλωτή. Σήμερα έρχεται ανακοίνωση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και λέει ότι τα κηπευτικά της Βοιωτίας είναι καθαρά» επισημαίνει ο διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συναιτερισμών Θήβας.

Παρόμοιο άρθρο από….ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
http://sximatareos.blogspot.com/2011/02/blog-post_14.html