Εορτολόγιο

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011


Ολιγωρία βλέπει ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης πίσω από τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου παράκαμψης της Αράχωβας. Με την ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, ο Μιχάλης Γιαννάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθυστερεί ένα ώριμο έργο που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και καλεί τον κύριο Ρέππα να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Γιαννάκης κάλεσε τον Υπουργό να εντάξει το έργο της παράκαμψης σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότησή του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
ΘΕΜΑ: «Ολοκλήρωση της παρακαμπτήριου Αράχωβας»

Κύριε Υπουργέ,

Το έργο της οδικής παράκαμψης της Αράχωβας, αποτελεί ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή αφού η ολοκλήρωσή του εξυπηρετεί αφενός την εγκάρσια σύνδεση Ανατολικής και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και αφετέρου την συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση προς Αράχωβα, στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού και στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Το Έργο είναι ώριμο για δημοπράτηση δεδομένου ότι έχει ήδη  δεσμευτεί η ζώνη διέλευσης  με το ΦΕΚ 300/16-7-2008 από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έχει γίνει η μελέτη για το κτηματολόγιο. Παράλληλα, έχουν συνταχθεί τα Τεύχη Δημοπράτησης, ενώ αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) μετά την θετική γνωμοδότηση επί της μελέτης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, επιδεικνύει ιδιαίτερη ολιγωρία στην ολοκλήρωση του έργου αφού μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα έργο που εξυπηρετεί ευρύτερα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επειδή οι σύγχρονες απαιτήσεις κυκλοφορίας και ασφάλειας, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη κυκλοφορία, λόγω των αναπτυξιακών προοπτικών της ευρύτερης περιοχής, καθιστούν αναγκαία την ολοκλήρωση του υπόψη έργου

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται το έργο της οδικής παράκαμψης της Αράχωβας;
-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να αρχίσει άμεσα η φάση κατασκευής της παράκαμψης της Αράχωβας;
-Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών να εντάξει το υπόψη έργο σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την χρηματοδότησή του;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ