Εορτολόγιο

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Συνελήφθησαν τρία άτομα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών.

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες (23-02-2011), στη Θήβα Βοιωτίας, τρεις ημεδαποί, δύο 47χρονοι και ένας 33χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας, μετέβησαν στο 11ο χλμ της Ε.Ο. Θηβών –Χαλκίδας, σε εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων, όπου κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 33χρονο και τον έναν εκ των 47χρονων δραστών, να προβαίνουν στην κοπή και αφαίρεση καλωδίων, προερχόμενα από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του εν λόγω εργοστασίου.
Στην κατοχή τους ανευρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κλειδιά, ψαλίδα κοπής σιδήρων, πένσα, κατσαβίδια, λοστός κ.α), τα οποία χρησιμοποιούσαν για την κοπή και αφαίρεση των καλωδίων.
Αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας, έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση το χώρο και με την πάροδο δυο (2) περίπου ωρών, εντόπισαν τον έτερο 47χρονο δράστη, ο οποίος προσέγγισε το σημείο με ΙΧΕ αυτοκίνητο και με σκοπό να φορτώσει τα αφαιρεθέντα καλώδια, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ίδιος νωρίτερα είχε μεταφέρει στο σημείο τους ανωτέρω δράστες, καθοδηγώντας τους να προβούν στην κοπή και αφαίρεση των καλωδίων.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε μη κατοικήσιμη οικία στη Χαλκίδα Ευβοίας, την οποία χρησιμοποιούσε, ο προαναφερόμενος δράστης, ως χώρο αποθήκευσης των αφαιρεθέντων αντικειμένων, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Είκοσι τρεις (23) πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, μεγάλου μεγέθους, περιέχουσες μεγάλο αριθμό από πλαστικά μέρη καλωδίων διαφόρων διατομών και χρωμάτων,
· Μια (1) εργαλειοθήκη με διάφορα εργαλεία,
· Ένας (1) κόφτης μετάλλων μονωμένος,
· Ένας (1) κόφτης καλωδίων με μονωμένες λαβές,
· Μια (1) φαλτσέτα με δυο λεπίδες,
· Ένας (1) φακός κεφαλής,
· Μια (1) φορητή μπαταρία ρεύματος και
· Μια (1) συσκευή μέτρησης ανίχνευσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας, εντός αποχέτευσης βάθους δυο (2) μέτρων περίπου, ανευρέθηκε μεγάλος αριθμός καλωδίων διαφόρων διατομών και χρωμάτων.
Σύμφωνα με υπευθύνους του εργοστασίου, είχαν αφαιρεθεί ανταλλακτικά και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, ύψους άνω των εβδομήντα πέντε (75.000) χιλιάδων Ευρώ, ενώ η προκληθείσα φθορά στις εγκαταστάσεις, κοστολογείται στο χρηματικό ποσό των είκοσι τριών (23.000) χιλιάδων Ευρώ, περίπου.
Οι τρεις (3) συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για την ανακάλυψη και σύλληψη τυχόν άλλων συνεργών τους.-