Εορτολόγιο

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 10-02-2011, δύο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 48 ετών και ένας (1) υπήκοος Πακιστάν ηλικίας 22 ετών, κάτοικοι Νεοχωρακίου Θηβών Βοιωτίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών.
Η σύλληψη τους επετεύχθη με συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στα πλαίσια στοχευμένης δράσης για την πρόληψη και καταστολή εκνόμων ενεργειών, σε βάρος εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της εν λόγω Υπηρεσίας, εντόπισαν χθες και περί ώρα 01.30΄, σε αγροτική περιοχή του Νεοχωρακίου Θηβών, τους δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε δύο (2) ΙΧΕ αυτοκίνητα. Άμεσα ακινητοποιήθηκε ο πρώτος εκ των δραστών, ενώ ο δεύτερος, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την ιδιομορφία του εδάφους, διέφυγε προσωρινά και με την πάροδο δύο (2) περίπου ωρών, μετά από επισταμένες αναζητήσεις, ανευρέθηκε στην δασική περιοχή του Μοσχοποδίου Θηβών, όπου και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα του 48χρονου, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα σακίδιο, με πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, κόφτες μετάλλων κ.λ.π),
Δύο (2) τεμάχια σχοινιών μεγάλης διατομής, μήκους δώδεκα (12) μέτρων έκαστο,
Πέντε (5) κλειδιά πολύγωνα, μία (1) πένσα και δύο (2) κάβουρες.
Επίσης ανευρέθηκαν και στοιχεία χάλκινων περιελίξεων και πλάκες χαλκού βάρους τριακοσίων πενήντα (350) περίπου κιλών, προερχόμενα από την καταστροφή και κλοπή τριών (3) τουλάχιστον μετασχηματιστών, που έλαβαν χώρα την 09-02-2011, στις περιοχές Νεοχωράκι, Ερυθρές και Πλαταιές Βοιωτίας.


Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ιδίου, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλάκες χαλκού, προερχόμενες από μετασχηματιστές, βάρους δέκα (10) κιλών περίπου,
Εννέα (9) καλάμια, μήκους δύο (2) μέτρων περίπου έκαστο, ειδικά κατασκευασμένα με μονωμένες άκρες, που χρησιμοποιούνταν για την απομόνωση του ρεύματος υψηλής τάσης, και
Πλήθος εργαλείων (μονωμένες πένσες και ψαλίδες κοπής μετάλλων).

Πλησίον της προαναφερόμενης οικίας, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο και άλλου ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ιδίου δράστη, εντός του οποίου ανευρέθηκαν κάτω από το πίσω κάθισμα, χάλκινες περιελίξεις, βάρους τριακοσίων (300) κιλών περίπου, καθώς και πλάκες χαλκού.
Από συνεχιζόμενη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, με την συμμετοχή πιθανόν και άλλων συνεργών τους, κατά το τελευταίο 2μηνο, προέβησαν στην καταστροφή και αφαίρεση χαλκού από εξήντα τρεις (63) μετασχηματιστές, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας Βοιωτίας, από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η, οι οποίοι εξυπηρετούσαν αντλιοστάσια άρδευσης.
Οι δράστες, αφού απομόνωναν με αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή την υψηλή τάση που διέρχεται από τα καλώδια, αποκολλούσαν τους μετασχηματιστές, τους έριχναν στο έδαφος και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους τις χάλκινες περιελίξεις, καθώς και τα καλώδια παροχής ρεύματος.
Η προκληθείσα ζημιά σε βάρος της Δ.Ε.Η, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των τριακοσίων ογδόντα εφτά (387.000) χιλιάδων Ευρώ περίπου.
Ανωτέρω συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για την ανακάλυψη και σύλληψη τυχόν άλλων συνεργών τους.