Εορτολόγιο

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε χαλκό και σίδερα στην ευρύτερη της Χαλκίδας – Σχηματαρίου – Θήβας

Δεν είχαν αφήσει χαλκό για χαλκό δύο 46χρονοι και ένας 32χρονος από την Χαλκίδα τους οποίους τελικά συνέλαβαν οι αστυνομικοί.  Οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει  ομάδα και από τις αρχές του περασμένου χρόνου, διέπρατταν κλοπές προϊόντων χαλκού από εργοτάξια και άλλους υπαίθριους χώρους, τα οποία πωλούσαν παράνομα σε μάνδρες αγοράς παλαιών αντικειμένων.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τ.Α. Θηβών με τις κατηγορίες της απόπειρας κλοπής και κατά τις έρευνες που ακολούθησαν στη περιοχή Αγ. Ελεούσα όπου διαμένουν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα των αφαιρεθέντων τμημάτων χαλκού, μετά την καύση που προηγήθηκε ώστε να αφαιρεθεί το εξωτερικό προστατευτικό περίβλημα και να διοχετευθούν στην παράνομη αγορά.
Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει οκτώ κλοπές χάλκινων καλωδίων συνολικού μήκους 16 χιλ. και αξίας 100.000 ευρώ, σε βάρος της κατασκευάστριας εταιρείας του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Ε.Ο. Χαλκίδας – Σχηματαρίου, οι οποίες διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2010 έως το Νοέμβριου του ιδίου έτους, καθώς επίσης και μια κλοπή χαλκού σε βάρος εταιρείας βιομηχανικών – ορυκτών που διαπράχθηκε στις 26-09-2010.
Εκπρόσωποι των ανωτέρω εταιρειών αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τα υπολείμματα (τύπος, διατομή) των κλαπέντων καλωδίων.