Εορτολόγιο

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ευρείες θεσμικές αλλαγές» που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης των Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που λειτουργούν στη Βοιωτία άφησε ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κ Γ. Πανάρετος, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Γιαννάκη.

Στις διευκρινήσεις που ζητήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ σχετικά με το αν θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν στο νομό Βοιωτίας το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λιβαδειά και το Τμήμα «Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού» του ΤΕΙ Χαλκίδας με έδρα τη Θήβα, ο αρμόδιος Υφυπουργός προανήγγειλε «την θεματική και χωροταξική αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης», αποφεύγοντας να απαντήσει συγκεκριμένα για τα δύο Τμήματα της Λιβαδειάς και της Θήβας και να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα επιχειρήματα.

«Ο Υφυπουργός αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας στα θιγόμενα, επιτείνοντας την αβεβαιότητα στα μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, σπουδαστές και τις οικογένειές τους» δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας.

Επισυνάπτεται η απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας, κ Ι. Πανάρετου.