Εορτολόγιο

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει και στην Χαλκίδα.

Οκτώ ημέρες θα διαρκέσει επί Ελληνικού εδάφους η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αμέσως μετά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, την Πέμπτη 10 Μαΐου το μεσημέρι, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, στην Αρχαία Ολυμπία.
Μεταξύ των Ελληνικών πόλεων που θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα είναι και η πόλη της Χαλκίδας, την Τετάρτη 16 Μαΐου . Η διαδρομή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Χαλκίδα θα είναι η εξής:


Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στις 10.40 το πρωί, στο σημείο του δρόμου Δροσιά – Χαλκίδα, στη στροφή Γκαλένικα. Λαμπαδηδρόμοι θα είναι Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Χαλκίδας με συνοδούς διακριθέντες αθλητές από ολόκληρο το φάσμα των καλλιεργούμενων Ολυμπιακών Αθλημάτων της πόλης.
Θα τους υποδέχονται μαθητές σχολείων του Δήμου Χαλκίδας κατά μήκος της διαδρομής. Οι λαμπαδηδρόμοι θα διασχίσουν την Λεωφόρο Καραμανλή, τη γέφυρα Ευρίπου και θα κατευθυνθούν στην παραλία, μέχρι το Στρογγυλό, όπου θα έχει στηθεί ο βωμός και θα υπάρξει τελετή των τριάντα λεπτών.
 Τελετή περιλαμβάνει χαιρετισμούς επισήμων και χορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Χαλκίδας θα παιανίσει των Ολυμπιακό Ύμνο, τον Εθνικό Ύμνο Αγγλίας και τον Εθνικό Ύμνο Ελλάδας.

Αμέσως μετά η φλόγα αναχωρεί με λαμπαδηδρόμους μέχρι την υψηλή γέφυρα μέσω της παραλιακής, (μπροστά από τη Σχολή Πεζικού, Βούρκο), για να συνεχίσει το ταξίδι της σε Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, όπου θα ανηφορίσει στην Ακρόπολη.

Οι Λαμπαδηδρόμοι και Συνοδοί θα είναι οι εξής: 

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ
ΑΊΝΔΙΛΗ  ΕΙΡΗΝΗ,  ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ  3η  θέση (γυναικών)
ΤΣΙΚΟΥΝΑ  ΣΤΕΛΛΑ,  ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ  5η θέση  (γυναικών) 
ΜΙΤΣΙΦΙΡΗ  ΕΛΕΝΗ,  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ   3η θέση  (γυναικών)  
ΛΕΩΝ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ  4η  θέση (ανδρών)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ  ΦΑΝΗΣ,   ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ  2η θέση (εφήβων)

ΣΥΝΟΔΟΙ
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΧΑΜΟΥΝΤΑΣ  ΙΩΣΗΦ,   ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ΜΠΑΡΔΑΚΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ,  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ,  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 
ΛΕΩΝ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ,  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ 
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ,  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ,  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΡΓΙΑΝΟΣ  ΔΑΥΙΔ
ΤΑΡΛΑ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΔΑΜ  ΧΡΗΣΤΟΣ                 
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΙΟΝΑ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ

egnomi.gr