Εορτολόγιο

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ 6/5/2012

ΜΕΡΟΣ Α’
Δημοσιεύουμε σήμερα το πρώτο μέρος της αποτίμησης μας για τις εκλογές της 6ης Μαίου. Δηλώνοντας την σχετική μας ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και θέλοντας να συμβάλλουμε στην πορεία απελευθέρωσης του ελληνικού λαού, δημοσιεύουμε σήμερα το α’ μέρος της ανάλυσής μας.  Το α’ μέρος αναφέρεται σε δύο καίρια πολιτικά ζητήματα που κυριαρχούν και θα κυριαρχήσουν τις επόμενες ημέρες στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και αποτέλεσαν κριτήριο της ψήφου του ελληνικού λαού. Η αντίληψη της δημοκρατίας και της λαϊκής εξουσίας (της λαοκρατίας όπως έχουμε γράψει) και η καθαρή εκτίμηση των δεδομένων είναι αυτή που επικρατεί στο δημοσιευόμενο σήμερα μέρος της ανάλυσής μας. Στο β’ μέρος που θα δημοσιευτεί αύριο θα γίνει η λίγο ή πολύ τετριμμένη ανάλυση με τα δικά μας όμως μέτρα και χαρακτηριστικά και – κυρίως – με βάση την δική φιλοσοφική και πολιτική θεώρηση.     α) ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ΜΕΤΡΑ: ΚΑΘΑΡΗ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥΣ – ΚΑΘΑΡΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΣΩΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ

            Το κύριο πολιτικό περιεχόμενο και ζήτημα αυτών των εκλογών ήταν τα μνημόνια και τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και στους Ελληνες πολίτες με αυτά. Όπως είχαμε επισημάνει και αποτελεί και ουσιαστικό πολιτικό αυτονόητο, οι εκλογές είχαν καθαρό δημοψηφισματικό χαρακτήρα σε σχέση με τα μνημόνια και τα επιβληθέντα μέτρα. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ήταν κατάδηλη και κατηγορηματική. Μέτρα και μνημόνια, μνημόνια και μέτρα απορρίφθηκαν με καθαρή πλειοψηφία από τον ελληνικό λαό, που παράλληλα καταδίκασε τα κόμματα που τα προώθησαν και τα εφάρμοσαν. Εν πλήρει συνειδήσει της ανωτέρω κορυφαίας πολιτικά ετυμηγορίας του ελληνικού λαού, ο τύπος και ο τετριμμένος και σάπιος «πολιτικός κόσμος» αποφεύγει συστηματικά και σκόπιμα να εξάγει ως αποτέλεσμα των εκλογών το ανωτέρω και να αναφερθεί σε αυτό στην διάσταση που του αρμόζει.
Ο σκοπός των εκλογών αυτών ήταν πρωτευόντως, τυπικά και ουσιαστικά, το να υπάρξει ετυμηγορία του λαού σε σχέση με τα μνημόνια και τα μέτρα και δευτερευόντως το να εκλεγεί κυβέρνηση. Ο λαός καταδίκασε με την ψήφο του τα μνημόνια και δεν μπορεί κανείς να το παραβλέπει αυτό. Κατ’ ακολουθία δεν μπορεί κανείς να ενεργήσει αντίθετα στην εκπεφρασμένη καθαρή βούληση του λαού, η οποία μάλιστα και εκδηλώθηκε υπό συνθήκες αφόρητων πιέσεων, πλύσης εγκεφάλου, ακόμα και απόπειρας πλήρους κατατρομοκράτησης του λαού για την κάλυψη των βιοτικών του αναγκών.
Για το Λαϊκό Κίνημα η άμεση καταγγελία των συμβάσεων των μνημονίων και η ακύρωση των μέτρων που επιβλήθηκαν εις βάρος του ελληνικού λαού αποτελεί (πέραν της νομικής, θεσμικής, πολιτικής κλπ. ακυρότητάς τους) απόλυτη πολιτική εντολή του ελληνικού λαού προς το πολιτικό σκηνικό και σύστημα και όποιος δεν κινηθεί άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση θα τεθεί στο στόχαστρο όχι μόνο του κινήματός μας, αλλά και της σκεπτόμενης και ενεργού κοινωνίας. Το Λαϊκό Κίνημα αναλαμβάνει εκ νέου πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να υλοποιηθεί η καθαρή αυτή και κορυφαία απόφαση του ελληνικού λαού.
            Καταγγέλλουμε διαφόρους πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (π.χ. Θ. Πάγκαλο και Φ. Κρανιδίωτη) που ήδη από το βράδυ των εκλογών βγήκαν στα ΜΜΕ εξυβρίζοντας και απειλώντας τον ελληνικό λαό για τις επιλογές του αυτές.
            Τα μνημόνια και τα μέτρα αποτέλεσαν τον λόγο και το επίκεντρο των εκλογών και καταδικάστηκαν και απορρίφθηκαν από το σώμα των πολιτών, που έχει την απόλυτη εξουσία να επιλέγει, να κρίνει και να αποφασίζει μέσα από την εκλογική διαδικασία αυτής της κίβδηλης κατά την λοιπή λειτουργία της
«δημοκρατίας». Οποιος τολμήσει να μην εφαρμόσει την απόφαση αυτή του λαού βρίσκεται εκτός κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας και συνείδησης.

Β)  Η Ε.Ε., οι «ευρωπαϊστές» και οι μπλόφες χειραγώγησης και κατατρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών από τους Γερμανούς και άλλους.

            Κατά την προεκλογική περίοδο, ακόμα και την ίδια την ημέρα των εκλογών, ήταν καθημερινές οι παρεμβάσεις ξένων πολιτικών και εξωθεσμικών παραγόντων στα εσωτερικά εκλογικά τεκταινόμενα με συνήθη και συχνότατη την διατύπωση της έμμεσης απειλής ότι πιθανή αντιμνημονιακή ψήφος θα έθετε σε αβεβαιότητα την πορεία της χώρας στην Ε. Ε. και στο Ευρώ. Οι παρεμβάσεις αυτές καθώς δεν αποτελούν παρεμβάσεις πολιτικής στήριξης σε συγκεκριμένους πολιτικά συγγενείς χώρους, αλλά γενικές «νουθεσίες» με πρόθεση εκφοβιστικής και εκβιαστικής χειραγώγησης είναι εν κατακλείδι απαράδεκτες, προσβλητικές και παράνομες και καθώς είδαμε επιστράφηκαν από την ψήφο του ελληνικού λαού στους αποστολείς τους.
            Στην χώρα μας οι αυτοαποκαλούμενοι «ευρωπαϊστές», στην πραγματικότητα απλώς ξενόδουλοι (το είδος απαντάται σε αφθονία στην Ελλάδα από την σύσταση του νεοελληνικού κράτους, όπως και ο λόγος και τα «επιχειρήματά» τους), μιλούν σκόπιμα ως εκπρόσωποι των ξένων αφεντάδων τους και των ντόπιων αντίστοιχων συμφερόντων που τους κατευθύνουν, διατρανώνοντας την προσήλωσή τους στην «Ευρώπη» και στην «ευρωπαϊκή ιδέα». 
Πρόκειται για σκόπιμα παραπλανητική χρήση των όρων.
Είναι βέβαιο, αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι, όταν κάνουν λόγο για Ευρώπη, μιλούν για κάτι ουσιαστικά και θεσμικά εντελώς διαφορετικό από τον γεωγραφικό ή πολιτισμικό όρο που χρησιμοποιούν, μιλούν κατ’ ακριβολογία μόνο για το πολιτειακό μόρφωμα που τιτλοφορείται «Ευρωπαϊκή Ενωση» και όχι για τον εντελώς διαφορετικής εννοιολογικής και ποιοτικής υπόστασης και περιεχομένου όρο «Ευρώπη», αφού αυτός έχει άλλη υπόσταση, συγκρότηση και έννοια. Οσο για την «ευρωπαϊκή ιδέα» πρόκειται για απροσδιόριστο κενολόγημα, χωρίς υπόσταση και ακριβές περιεχόμενο, πρόκειται για παραπλανητικό ιδεαλιστικό μπουρδολόγημα – τίτλο, που χρησιμοποιεί η Ε.Ε. στα κείμενά της χωρίς πουθενά να ορίζει το περιεχόμενό της. Μιλούν δηλ. για μία «ιδέα» που δεν έχει προσδιοριστεί καν κατά περιεχόμενο από όσους την επικαλούνται, αλλά χρησιμεύει για να καθορίζεται ένα κενό περιεχομένου και ιστορικής συγκρότησης «τίποτα» και να τιμωρείται όποιος στρέφεται κατά την γνώμη τους εναντίον του.  Θα πρέπει συνεπώς με απόλυτη αυστηρότητα να τους γίνει και να τους γίνεται η σφοδρότατη παρατήρηση κάθε φορά που διαπράττουν τις πιο πάνω απατηλές πράξεις και χρήσεις των όρων αυτών και άλλων αντίστοιχων.  
              Γιατί κάνουμε την εκτεταμένη αναφορά αυτή; Μα διότι όλη η «πολιτική» συζήτηση πριν και μετά τις εκλογές, είτε έχει να κάνει με τα μνημόνια και τα μέτρα είτε όχι, διεξάγεται με την χρήση των πιο πάνω όρων και αφορά την θέση της χώρας σε αυτό το μόρφωμα και την «ευρωζώνη».
            Στην χώρα μας θα πρέπει να γίνουν πολλές σοβαρές αναλύσεις και συζητήσεις και να εκτεθούν, ένθεν - κακείθεν, με ακρίβεια και σαφήνεια τα χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής ένωσης, του ευρώ και των θεσμικών και μη θεσμικών μηχανισμών της, ώστε να μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός για την πορεία της χώρας. Το να μιλάμε σήμερα για έννοιες και όρους με περιεχόμενο, για το οποίο υπάρχουν μόνο οι τίτλοι και δεν έχει αναλυθεί το περιεχόμενο και η λειτουργία τους, είναι πραγματική φλυαρία και καταστροφική συνθηματολογία. Στο Λαϊκό Κίνημα αυτή η συζήτηση και οι αντίστοιχες αναλύσεις έχουν γίνει και έχει καταδειχθεί με σαφήνεια και πληρότητα, τι είναι και τι δεν είναι η Ε.Ε. και το Ευρώ και εάν η παρουσία και η πορεία της χώρας σε αυτό τον μηχανισμό έχει νόημα και ποιο είναι αυτό. Παράλληλα, το Λ.Κ. έχει συγκεκριμένες προτάσεις και για την πορεία των λαών της Ευρώπης και ειδικότερα και των λαών της Νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου.   
               Ως ελληνικός λαός πρέπει να κατανοήσουμε πριν από ο,τιδήποτε, ότι ο όρος Ευρώπη είναι αμιγώς ελληνικός και ότι δεν υπάρχει «Ευρώπη» χωρίς την Ελλάδα και τούτο αποτελεί μία μακροχρόνια και πολυσύνθετη διαπίστωση και πραγματικότητα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να κατανοήσει καλά ότι τόσο οι ξένοι που απειλούν και μέμφονται την Ελλάδα και εμάς τους Ελληνες, όσο και οι ντόπιοι πράκτορες και αντιπρόσωποι των συμφερόντων τους, απλώς μπλοφάρουν όταν μιλάνε για έξοδο ή εκδίωξη της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το Ευρώ/Ευρωζώνη.
Εάν σκεφτεί κανείς, όχι μόνο την ιστορική πορεία και προέλευση των εννοιών που χρησιμοποιούν (αυτό προϋποθέτει και για τους άλλους «Ευρωπαϊους» ένα επίπεδο γνώσης που πολύ αμφιβάλλουμε εάν το διαθέτουν), αλλά σκεφτεί κυρίως τον κύκλο συμφερόντων και εργασιών (τζίρο) της Ελλάδας και των Ελλήνων στον σχεδιασμό των εταιρειών και των εν γένει συμφερόντων τους, αλλά και την στρατηγική θέση της Ελλάδας, θα κατανοήσει με απλά και ακλόνητα λογικά συμπεράσματα, ότι όλες αυτές οι απειλές και δηλώσεις τους είναι απλές τακτικές χειραγώγησης του ελληνικού λαού, υποτέλειάς του και εύνοιας υπέρ των συμφερόντων τους.
Σήμερα, η Ελλάδα αποτελεί έναν καλό και υποτακτικό πελάτη τους, πειθήνιο όργανό τους και χώρο ευνοϊκών για τους ίδιους συναλλαγών και απομύζησης του πλούτου της. Εάν λοιπόν «χαθεί» η Ελλάδα και ο πλούτος της που τον απομυζούν και σκοπεύουν να απομυζήσουν εντατικότερα και με καλύτερους ακόμα για αυτούς όρους κερδοφορίας και υποτέλειας, τότε το πρόβλημα (και αυτό της επακόλουθης αποσταθεροποίησης των διεθνών μηχανισμών της κλεπτοκρατίας) θα είναι κύρια και πρώτιστα δικό τους και όχι δικό μας.
Εμείς οι Ελληνες με μία αποφασιστική και ορθά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη στρατηγική μπορούμε και νέες συμμαχίες να διαμορφώσουμε και να ενισχύσουμε παλαιές και να βγούμε πιο ανεξάρτητοι και ευνοημένοι από μία τέτοια διαδικασία.
Μην λησμονούμε στην ιστορική θεώρηση των πραγμάτων ότι συγκεκριμένοι ευρωπαϊκοί λαοί, που έχουν την πρωτοκαθεδρία και την ισχύ στην Ε. Ε., έχουν στην εθνική και κρατική τους κουλτούρα ενταγμένη ως πάγια πρακτική και την αποικιοκρατία και το πλιάτσικο και την έλλειψη σεβασμού στους άλλους λαούς.
Είναι συνεπώς ιδιαίτερα χρήσιμο (και ως συμπέρασμα για τον χαρακτήρα και την φύση της Ε.Ε.) να εννοήσουμε ότι τα συμφέροντά τους – ειδικά στην δύσκολη σήμερα οικονομική συγκυρία - δεν τους επιτρέπουν πραγματικές κινήσεις, αλλά μόνο κινήσεις εκφοβισμού της Ελλάδας και των Ελλήνων και λεονταρισμούς του τύπου Σόιμπλε - Μέρκελ.
Για να εννοήσετε καλύτερα τα ανωτέρω φανταστείτε τον χάρτη της Ευρώπης και της Ε.Ε. χωρίς την Ελλάδα μέσα της ή με την Ελλάδα να «ανήκει» αλλού. Τα συμπεράσματα από την εικόνα και μόνο της «Ευρώπης» και της Ε.Ε. χωρίς την Ελλάδα είναι εύγλωττα και αυτονόητα και μπορούν πλέον ως εικόνα να μας συνδράμουν στην εννόηση του εκφοβιστικού ανούσιου τεχνάσματος που χρησιμοποιούν
Θα πρέπει συνεπώς οι ευρωπαϊκές «μπλόφες» και τεχνάσματα να γίνουν κατανοητά ως τέτοια και να απαντηθούν από τον ελληνικό λαό και τους Ελληνες πραγματικούς πολιτικούς και εντολοδόχους του λαού, με τρόπο ικανό να αποκαλύψει τις σκοπιμότητες όσων τα διατυπώνουν και να οδηγήσει στην επίλυση των ζητημάτων με ουσιαστική ισοτιμία και με εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης και όχι της αλληλοφαγίας μεταξύ των λαών και των κρατών τους.
Οσο για τις απειλές, εμείς ως Λαϊκό Κίνημα, προκαλούμε σε ένα στοίχημα: ό,τι και να κάνει μια ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με τα μνημόνια και τους όρους τους, αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν τις ροές χρηματικών ποσών, αφού για λόγους πρακτικούς (οι ροές χρηματικών ποσών καταλήγουν σε αυτούς τους ίδιους), αλλά και νομικούς (εάν αρνηθούν τις καταβολές θα είναι υπόλογοι αυτοί και όχι η Ελλάδα για την «καταγγελία» των μνημονίων και την μη στήριξη της Ελλάδας σύμφωνα με την αρχή της αλληλεγγύης – βασική αρχή της σύμβασης της Λισσαβόνας).
Βέβαια, η στρατηγική της Ελλάδας στο διεθνές πεδίο επιβάλλει από σήμερα (κατά κυριολεξία «από χθες») την χάραξη και υλοποίηση μιας αυτονομημένης πολιτικής συνεργασιών και συναλλαγών με κράτη και λαούς, τους οποίους «λησμόνησε» στην ατζέντα της την τελευταία (τουλάχιστον) δεκαετία, ώστε να υπάρχουν προδιαμορφωμένοι για πολλούς λόγους οι πόλοι στήριξης (για το με ποιους, πως και με ποιο περιεχόμενο ο νοών δύναται να εννοήσει χωρίς να πραγματοποιούμε σήμερα ειδική αναφορά).
Στο Λαϊκό Κίνημα και σε σχέση με τα ανωτέρω μπορούμε να διακρίνουμε τις διαφορές μεταξύ της έννοιας της «αναγκαιότητας» και των εννοιών «υποτέλεια» και «εθελοδουλεία». Εάν η κεντρική πολιτική σκηνή και το πολιτικό προσωπικό μπορεί να τις διακρίνει με την ίδια ευκρίνεια και καθαρότητα, όπως εμείς, τότε μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση στην πολιτική της χώρας και την αντίληψη της διάστασής της. Τουλάχιστον, εάν το πολιτικό προσωπικό αδυνατεί ή δεν θέλει, ας ξεκινήσει να το πράττει και να το εννοεί ο Ελληνας πολίτης.
Αυτά είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα και χρήσιμα να τα κατανοήσουμε όλοι και όλες, όχι μόνο για την διεξαγωγή του όποιου ήθελε εννοηθεί πολιτικού διαλόγου, αλλά κυρίως  για την πορεία της χώρας και το συμφέρον του λαού της. Το αποτέλεσμα των εκλογών ανοίγει το δρόμο και δίνει την ρητή εντολή για πολιτική διαφοροποίηση σε σχέση με τα μνημόνια και τα μέτρα που επιβλήθηκαν. Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί δίκαιη απόφαση και πράξη αυτοάμυνας του ελληνικού λαού, που αποδεικνύει ότι οι ανθρώπινες βιοτικές ανάγκες κυριαρχούν στο ανθρώπινο ον και στις αποφάσεις και προτεραιότητές του.

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ