Εορτολόγιο

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Περί εκλογών….


Κακό δικό τους πρωτίστως που έγιναν εκλογές και που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και
άλλες. Ο απλός κόσμος φοβάται μη τυχόν γίνει στάση πληρωμών και δεν πληρωθεί, αλλά ταυτόχρονα ο απλός κόσμος προτίμησε να μη δέχεται άλλο την οικονομική βία και τα τρομοκρατικά διλήμματα προκειμένου να συναινεί. Ο ελληνικός λαός ζητάει εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν το κράτος δικαίου και πρόνοιας, τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα στην εργασία και την εθνική ανεξαρτησία.
Εκτός και υπάρχει νέο εξελιγμένο σενάριο τρομοκρατίας πχ μη καταβολή των συντάξεων για ένα μήνα και επομένως ο ελληνικός λαός θα υποκύψει πάλι στις επιταγές τους.
Αν οι νεοφιλελεύθεροι εδώ και στις Βρυξέλλες είναι πράγματι δημοκράτες τότε θα έπρεπε να σεβαστούν την άποψη του περήφανου ελληνικού λαού και να αφήσουν στην άκρη τα ακραία τους σενάρια.
Αν οι αγορές αγαπούσαν την δημοκρατία δε θα έπρεπε να φοβούνται τις πολιτικές που δεν συμμερίζονται τον δικό τους τρόπο οργάνωσης του κόσμου.
Κι όμως βαθιά μέσα τους οι αγορές και οι τεχνοκράτες μισούν τη δημοκρατία, προτιμούν μια χώρα υποχείριό τους και ένα κράτος αυταρχικό και στα μέτρα τους, όπως η Κίνα για παράδειγμα.
Όχι δε θα πάρουμε είναι το μήνυμα του λαού, είτε ψηφίζει  αριστερά είτε δεξιά, το πειραματόζωο ξύπνησε. Η Δημοκρατία, παρά τα σοβαρά πλήγματα που υπέστη, προς το παρών   νίκησε. 
                Με  εκτίμηση
      Χερουβείμ  Δημήτριος