Εορτολόγιο

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μήνυμα Αναγνώστη

Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 12.03.2012 Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριστική απόρριψη από τον Άρειο Πάγο αίτησης για νόμιμη αναγνώριση σωματείου της Ξάνθης κατά παράβαση ρητής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Αναγνώστης 

Σημ. Τanagranews . Αν και η επιλογή μας είναι να απέχουμε από πολιτικές τοποθετήσεις , δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε τέτοιες πράξεις , που δυστυχώς περνάνε στα ψιλά γράμματα. Πιστεύουμε ότι αυτά τα ψιλά γράμματα κάνουν τη διαφορά και θα πρέπει να βαρύνουν στην αποφασή μας την ώρα της κάλπης.