Εορτολόγιο

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Νεοεκλεγέντες βουλευτές ήθελαν όλο το μισθό...για δύο ημέρες συνεδριάσεων

Ρε καλός τα παιδιά….!!  Το μυαλό στο τυράκι ε?

Αρκετοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές έθεσαν επίμονα θέμα καταβολής ολόκληρου μισθού τους στο προεδρείο της Βουλής, για τις λίγες ώρες που θα λειτουργήσει το κοινοβούλιο ώσπου να διαλυθεί εκ νέου λόγω εκλογών.

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι εξόργισε τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία και συνομίλησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που πέτυχαν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα αποφασίστηκε να μην εκταμιευτεί κανένα ποσό για πληρωμές βουλευτών καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση.
Την Πέμπτη πρόκειται να συγκληθεί σε σώμα η Βουλή και θα ορκιστούν οι βουλευτές ενώ την ερχόμενη Παρασκευή η Ολομέλεια θα εκλέξει το νέο προεδρείο της Βουλής. Στην συνέχεια – Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκδώσει Διάταγμα με το οποίο θα διαλύει την Βουλή και θα προκηρύσσει εκλογές.

Στο κλίμα αυτό, κάποιοι βουλευτές, παρότι γνωρίζουν καλά τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας, έθεσαν το ερώτημα «τι θα γίνει με τις βουλευτικές αποζημιώσεις;» με μια ομάδα να υποστηρίζει ότι πρέπει να τους καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις δύο ημέρες που θα λειτουργήσει η Βουλή και μια άλλη να λέει ότι πρέπει να «πληρωθούν» μια ολόκληρη αποζημίωση συν τα έξτρα που λαμβάνει ένας βουλευτής, δηλαδή έξοδα κίνησης, γραφείου κλπ. Υπήρξαν δε και πιο προωθημένες απόψεις που ζήτησαν να μετρήσει το «κοντέρ» από την 7η Μαΐου έως την ημερομηνία τον επόμενων εκλογών, προκειμένου να πήρωθούν για δύο μήνες!!!

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112864933