Εορτολόγιο

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Βάστα Τούρκο να γεμίσω

"Στον ύπνο" πιάστηκαν τα μεμέτια και το τουρκικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στην Κύπρο, καθώς η άφιξη τουρκικών μαχητικών έγινε σχεδόν δύο ώρες μετά την πτήση του ισραηλινού F-15 επάνω από τα Κατεχόμενα! 

 Συγκεκριμένα, το ισραηλινό μαχητικό πέταξε πάνω από τα Κατεχόμενα από τις 11.05 μέχρι τις 12.49, ένα γεγονός που καταδεικνύει έλλειψη ετοιμότητας και πρόβλημα στην διαδικασία λήψης αποφάσεων όταν δεν έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν έχουν προαποφασισμένη πλάνο ενεργειών, όπως γίνεται με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο. 
 Το ισραηλινό μαχητικό εντοπίστηκε από το τουρκικό ραντάρ του Προφήτη Ηλία (TRS-22XX), το οποίο μετέδωσε το σήμα σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, αλλά για άγνωστους λόγους δεν αξιολογήθηκε σωστά από την τουρκική διοίκηση αεράμυνας. Έτσι, η εντολή για αναχαίτιση, δόθηκε περίπου 1 ώρα και 15’ μετά από το σήμερα που έλαβαν, το οποίο όπως αναφέρουν πηγές της Κυπριακής Εθνοφρουράς έφυγε στις 11.08. Περί τις 12.25 ξεκίνησε η διαδικασία απογείωσης από το Ινσιρλίκ και έφτασαν στις 12.49 κοντά στο ισραηλινό μαχητικό τα δύο μαχητικά F-16C απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν το ισραηλινό F-15.