Εορτολόγιο

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Συνελήφθη ο «σαμποτέρ» της γραμμής του ΟΣΕ στην Οινόη

Αστυνομικοί του ΑΤ  Σχηματαρίου ανακάλυψαν την συμμορία, που πρόσφατα έκανε σαμποτάζ στη σιδηροδρομική γραμμή κοντά στην Οινόη, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς τρένα η Χαλκίδα
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Τανάγρα έναν 33χρονο Ρουμάνο, ο οποίος είναι μέλος της σπείρας, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί του για να συλληφθούν, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης κλοπής και φθοράς μετασχηματιστών του ΟΣΕ και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Η Αστυνομία, μετά από πληροφορίες, που αφορούσαν στην δράση σπείρας, η οποία διέπραττε κλοπές καλωδίων από μετασχηματιστές, που τροφοδοτούσαν με ρεύμα το δίκτυο του ΟΣΕ, οργάνωσε επιχείρηση στην περιοχή της Οινόης.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 33χρονος, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Τανάγρας.
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο, παρά τη λυσσαλέα αντίσταση του Ρουμάνου που τους επιτέθηκε με γροθιές. Στο όχημα βρέθηκε, στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών, επιμελώς κρυμμένη κάτω από κουβέρτα, ποσότητα χαλκού βάρους 600 κιλών, η οποία κατασχέθηκ.
Από την  αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 33χρονος, μαζί με δύο τουλάχιστον ακόμη συνεργούς του, είχαν κλέψει τον χαλκό από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων υπαλλήλων του ΟΣΕ, η ζημιά που προκλήθηκε ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ, ενώ από τις φθορές στην σηματοδότηση εγκυμονούσαν κίνδυνοι σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 33χρονου, καθώς επίσης και ένα ακόμη όχημα το οποίο βρέθηκε μετά από αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε έναν από τους συνεργούς του.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου και συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των υπολοίπων δραστών.
egnomi.gr