Εορτολόγιο

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μήνυμα αναγνώστη

Εύβοια: Η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε εκστρατεία 

Με το σύνθημα "δουλειά στους Έλληνες" η Τοπική Οργάνωση Ευβοίας-Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής, ξεκινά εκστρατεία στα εργοστάσια και τα μεγάλα ξενοδοχεία της Εύβοιας και της Βοιωτίας.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ, "Στοιχειοθετείται καταγγελία, από την Τοπική Οργάνωση Ευβοίας-Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής, κατά μεγάλων βιομηχανικών και ξενοδοχειακών μονάδων που απασχολούν παράνομα λαθρομετανάστες (αλλά και υποαμειβόμενους "μαθητευόμενους", κυρίως αλλοδαπούς, πέραν της νόμιμης ποσόστωσης του 17%), με αποτέλεσμα οι Έλληνες οικογενειάρχες να μένουν άνεργοι!"
Οι μεγάλες μονάδες «τσιμπούσαν» επιδοτήσεις, υποτίθεται για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τις ελληνικές οικογένειες και, αντ' αυτού, απολύουν Έλληνες και απασχολούν παράνομους μετανάστες.

Μάλιστα δίνουν και στην δημοσιότητα το τηλέφωνο της τοπικής οργάνωσης(6993955634), καλώντας όλους  τους Έλληνες, που γνωρίζουν αποδεδειγμένα τέτοιες παρανομίες στους νομούς Εύβοιας και Βοιωτίας, να επικοινωνήσουν  και να καταγγείλουν τις επιχειρήσεις που παρανομούν.
"Οι καταγγελίες μπορούν να ειναι ανώνυμες και με απόκρυψη αριθμού. Την ευθύνη της καταγγελίας την αναλαμβάνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Οι καταγγελίες θα ελεγχθούν, θα αξιολογηθούν και θα στοιχειοθετηθούν σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ κατά των παρανομούντων, με κοινοποίηση σε ΕΠΟΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΙΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ και ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ."
Πήγαν στην Κύμη
Παράλληλα κλιμάκιο της οργάνωσης επισκέφτηκε την Κύμη και χωριά της περιοχής, για να διερευνήσει καταγγελίες κατοίκων για προβλήματα με αλλοδαπούς και να συζητήσει για την γενικότερη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις.
"Η καθημερινή ανασφάλεια και η αγωνία για το μέλλον είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των Ελλήνων και στην επαρχία. Η αίσθηση ότι είναι μόνοι τους, απροστάτευτοι απέναντι σε κακοποιούς (ποινικούς και πολιτικούς), με το κράτος όχι απλά ανύπαρκτο αλλά στραμμένο εναντίον τους, είναι απόλυτα δικαιολογημένη από την ίδια την πραγματικότητα." δηλώνουν μέσα από το site τους. 
Επίσκεψη στην Βόρεια Εύβοια
Τη Δευτέρα το απόγευμα, κλιμάκιο της Τ.Ο. Ευβοίας επισκέφθηκε την βόρεια Εύβοια. Αυτό που τους έκανε εντύπωση είναι ο δρόμος προς Γιάλτρα, Άγιο Γεώργιο, Λιχάδα, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον δρόμο προς την άλλη μεγάλη παραμελημένη, την περιοχή της Καρύστου στη νότια πλευρά του νησιού. "Στενός, κακοσυντηρημένος, ελειπή σήμανση, λακούβες, νεροφαγώματα..." τονίζουν και συμπληρώνουν:"Έχοντας ήδη πυρήνες υποστηρικτών μας σε κάθε χωριό, η δράση μας ήταν διαφορετικού τύπου από την απλή διανομή ενημερωτικού υλικού και τις σποραδικές συζητήσεις της προεκλογικής περιόδου."
Απο τον αναγνώστη Γιώργο Σ.