Εορτολόγιο

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Καθαρό νερό στην Παραλία Αυλίδας

Μέσα στο καλοκαίρι οι κάτοικοι της Παραλίας Αυλίδας θα μπορούν να πιουν καθαρό νερό, από τις βρύσες των σπιτιών τους και όχι μολυσμένο με εξασθενές χρώμιο, όπως συμβαίνει σήμερα. 
Την Παρασκευή 11 Μαΐου υπογράφηκε από τη ΔΕΥΑΧ και την ανάδοχη εταιρεία "ΕΥΒΟΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ", η σύμβαση για τα «Συμπληρωματικά Έργα Εμπλουτισμού και Βελτίωσης Υδραγωγείου Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας», που είχε δημοπρατηθεί στις 20 Μαρτίου.

Το έργο που αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου μεταφοράς νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ στο Διυλιστήριο Αυλίδας καθώς και στην κατασκευή του απαιτούμενου Αντλιοστασίου, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Το κόστος του ανέρχεται στα 591.762 ευρώ.
Οι εργασίες ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα, ενώ η κατασκευή του έργου έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης μέσα στο καλοκαίρι. Με το έργο αυτό, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ύδρευσης στην Παραλία Αυλίδας. 
Η παρέμβαση αυτή καταργεί τις καλοκαιρινές διακοπές στην υδροδότηση, κυρίως όμως προστατεύει τη δημόσια υγεία με την παροχή καθαρού πόσιμου νερού για τους καταναλωτές του δικτύου της Παραλίας Αυλίδας.
Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε ανακοίνωσή του, τονίζει:
" Επισημαίνεται δε, για μια ακόμη φορά, προς τους κατοίκους της περιοχής Παραλίας Αυλίδας, ότι το νερό στο δίκτυο του οικισμού είναι επιβαρυμένο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και η πόση του απαγορεύεται, έως και την ολοκλήρωση του έργου μεταφοράς νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ."
Στη φωτογραφία, ο δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Έλενα Βάκα και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Βασίλης Βλάχος, κατά την υπογραφή της σύμβασης.