Εορτολόγιο

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Απόφαση βόμβα της Δικαιοσύνης ανοίγει το δρόμο των διεκδικήσεων σε χιλιάδες stagiers.

Απόφαση βόμβα της Δικαιοσύνης ανοίγει το δρόμο των διεκδικήσεων σε χιλιάδες stagiers. Tι λέει ο εργατολόγος που χειρίστηκε την υπόθεση και μια εκ των συμβασιούχων που δικαιώθηκαν.
H υπ΄ αριθ. 2030/2011 Απόφασή της διαδικασίας Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελους Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο δικαίωσε εννέα συμβασιούχους εργαζόμενους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας υποχρεώνοντας τον Οργανισμό να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους και να... τους καταβάλλει τις αντίστοιχες αποδοχές τους. Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολήθηκαν με αλληλοδιαδοχικές συμβάσεις stage στον ΟΕΚ για τους οποίους έγινε δεκτό ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού και ότι ο αληθής εργοδότης τους ήταν ο ΟΕΚ και όχι ο ΟΑΕΔ ο οποίος απλώς μεσολάβησε στη σύναψη των σχέσεων εργασίας.
O πληρεξούσιος δικηγόρος των εργαζομένων, εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης  δήλωσε " με τις αποφάσεις τους αυτές και μάλιστα την παραμονή της διάσκεψης της Ολομελείας του Αρείου Πάγου για το κρίσιμο εργασιακό, κοινωνικό νομικό και ζήτημα των συμβασιούχων κάθε νομικής και πραγματικής μορφής οι Έλληνες
Δικαστές πείθουν ότι ο ανεξάρτητος δικαστικός έλεγχος μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό θεσμό προστασίας των εργαζομένων που αποτελούν αντικείμενο πολλαπλής και διαρκούς εκμετάλλευσης και τα πρώτα θύματα των ελαστικών μορφών απασχόλησης αλλά και των ομαδικών απολύσεων. Η ετυμηγορία αυτή αποκτά και ουσιαστική αλλά και συμβολική σημασία σε μία εποχή που κλονίζεται συθέμελα το προστατευτικό θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης των ατομικών και συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων. Ανοίγει ο δρόμος της διεκδικησης για χιλιάδες συμβασιούχους stage".
Η κυρία Χρυσούλα Καλογερίδου, μία εκ των 9 συμβασιούχων που δικαιώθηκαν η οποία μεγαλώνει μόνη της το παιδί της είπε "αυτη η απόφαση είναι πολύ σημαντική γιατί δικαίως αναγνωρίζεται πλέον και επισήμως από τα Ελληνικά Δικαστήρια το γεγονός πως η εργασία των συμβασιούχων σε διάφορους οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου καλύπτει πραγματικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πιστεύω ότι ανοίγει ο δρόμος για τη δικαίωση και άλλων συμβασιούχων stage".

Link από τον αναγνώστη Δημήτρη.