Εορτολόγιο

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αντιμετωπίστε το ανοιξιάτικο συνάχι με την κατάλληλη διατροφή

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε το συνάχι, που συνήθως σας ταλαιπωρεί τώρα την άνοιξη. Ένας από αυτούς είναι μέσω της διατροφής σας. Η αλλαγή ορισμένων βασικών διατροφικών συνηθειών μπορεί να είναι η λύση για να μην τρέχει η μύτη σας και νη μην κλαίνε ασταμάτητα τα μάτια σας . Η διαιτολόγος Sharon Richter επισημαίνει ότι συγκεκριμένα τρόφιμα μπορούν να σας γλυτώσουν από τα υγρά μάτια και τα τρεξίματα στο φαρμακείο.

Σύμφωνα με την Richter καταρχήν είναι απαραίτητα τα αντιοξειδωτικά, που περιέχονται για παράδειγμα στις φράουλες και στις ντομάτες.

«Οι διαφορετικοί τύποι αντιοξειδωτικών κάνουν πάντα καλό όσον αφορά την πρόληψη των ελεύθερων ριζών, που είναι επιζήμιες για το σώμα μας», σημειώνει η Richter.

Η πρόσληψη βιταμίνης C είναι επίσης αναγκαία.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χυμός από πορτοκάλι κάνει καλό, αλλά προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στην πραγματικότητα το ακτινίδιο περιέχει εξίσου μεγάλη ποσότητα αν όχι μεγαλύτερη βιταμίνης C με τα πορτοκάλια», τονίζει η Richter.

«Μπορείτε, λοιπόν να φτιάχνετε μόνοι σας γευστικούς και θρεπτικούς χυμούς φρούτων, οι οποίοι δε θα περιέχουν ζάχαρη, οπότε δε θα έχουν και πολλές θερμίδες».


Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι όλα αυτά τα τρόφιμα κάνουν καλό στην καρδιά, ειδικά την άνοιξη μπορούν επίσης να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Μην ξεχνάτε ακόμη να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, τα καρύδια και οι ξηροί καρποί. Εξίσου απαραίτητες για τον οργανισμό σας είναι οι φυτικές ίνες, που περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά αλλά και στα δημητριακά πρωινού.

Για εκείνους που είναι μονίμως εν κινήσει, η Richter προτείνει να ψάξουν για υγιεινές μπάρες δημητριακών, αρκεί να μην είναι φορτωμένες με θερμίδες.

«Ειδικά τα άτομα που δουλεύουν πολλές ώρες σκέφτονται πως μια μπαρα είναι ό, τι πρέπει για λίγη ενέργεια, αλλά το θέμα είναι να περιέχει όντως θρεπτικά συστατικά», σχολιάζει η Richter.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι όταν επιλέγετε ένα προϊόν να μπορείτε να αναγνωρίσετε τα συστατικά που περιέχονται σε αυτό. Θέλετε κάτι που να μπορεί πραγματικά να πρoσφέρει στο σώμα σας την ενέργεια και την τόνωση που έχει ανάγκη αλλά να μην είναι γεμάτο χημικά».

Nα θυμάστε ότι μια πιο υγιεινή διατροφή δεν θα σας σώσει οπωσδήποτε από το να είστε συνεχώς με ένα πακέτο χαρτομάντηλα, θα μπορούσε όμως σίγουρα να σας γλυτώσει από τα χειρότερα.

Πηγή: cosmo