Εορτολόγιο

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκε τριμελής οργανωμένη ομάδα, δραστηριοποιούμενη στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, η οποία ενεργούσε σωματεμπορία γυναικών (trafficking).
Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που ενήργησαν πρωινές ώρες της 17-03-2011, σε διαμέρισμα στην πόλη της Χαλκίδας, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω 28 χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, να κατακρατεί παράνομα με τη χρήση βίας, την απειλή όπλου και άλλων εκβιαστικών μέσων, κατ’ εντολή 31 χρονου ομοεθνού της, ο οποίος κατείχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, 28 χρονη υπήκοο Ρουμανίας, την οποία χωρίς τη θέλησή της, εξέδιδαν από κοινού κυρίως σε αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Η 28 χρονη υπήκοος Ρουμανίας, από την οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο, είχε παραχωρηθεί στους παραπάνω αλλοδαπούς, προ εβδομάδας περίπου από το τρίτο μέλος της οργάνωσης, επίσης υπήκοο Αλβανίας, έναντι του χρηματικού ποσού των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €), αποκλειστικά για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η 28 χρονη υπήκοος Αλβανίας, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, , αναζητούνται για να συλληφθούν και τα άλλα δύο -2- μέλη της οργάνωσης ενώ στην 28 χρονη υπήκοο Ρουμανίας, θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια από τους αρμόδιους για την περίπτωση κρατικούς φορείς.
Ερευνάται η δράση της παραπάνω ομάδας και σε άλλες περιοχές της Επικράτειας.