Εορτολόγιο

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ανείπωτη τραγωδία: έκανε χαρακίρι για τα χρέη!

Ο 45χρονος Ηρακλειώτης εκπαιδευτικός αυτοκτόνησε και ζητούσε από τον αστυνομικό να του δώσει ... την τελευταία μαχαιριά...

Είναι οι μεγάλες ανθρώπινες τραγωδίες που σκέφτεσαι ότι διαμορφώνουν μια άλλη κοινωνία. Ένας πατέρας δεν το άντεξε το βάρος των χρεών και αποφάσισε να δώσει ένα τέλος: Ζήτησε από τον αστυνομικό να τον σκοτώσει γιατί ο ίδιος πίστευε ότι δεν τα είχε καταφέρει!

Ναι, είναι μια απίστευτη τραγωδία στο Ηράκλειο με θύμα  έναν 45χρονο εκπαιδευτικό που ξεψύχησε λίγη ώρα μετά που κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά του. Ο 45χρονος ενώ ψυχορραγούσε παρακάλεσε τον αστυνομικό να τον λυτρώσει, αφού τα χρέη και τα οκογενειακά προβλήματα που είχε τον “έπνιγαν”.

Ο αυτόχειρας, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλωνε μόνος τα δύο του παιδιά μετά που τους εγκατέλειψε η σύζυγός του, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε μείνει χωρίς δουλειά και οι δόσεις του δανείου που είχε πάρει “έτρεχαν”.
Η αποκάλυψη της  αυτοκτονίας ενός 45χρονου Ηρακλειώτη εκπαιδευτικού, την Τετάρτη, συγκλόνισε ακόμη και τους αστυνομικούς που έχουν δει δεκάδες περιπτώσεις .
Το φορτίο βαρύ για έναν πατέρα που προσπαθούσε να μη στερήσει τίποτα στην οικογένειά του. Το άγχος για την ανατροφή των παιδιών του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σταμάτησε να εργάζεται επιδείνωσαν την κακή ψυχολογία που είχε. Τα χρέη «έτρεχαν», όμως εκείνος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις που είχε μετά από την κατασκευή ενός σπιτιού που απέκτησε σε προάστιο του Ηρακλείου.

Περισσότερα εδώ