Εορτολόγιο

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απαξιώνει την περιφέρειά μας…

Με την υπογραφή του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ Μιχάλη Γιαννάκη η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής κο Φίλιππο Πετσάλνικο τη διενέργεια Ονομαστικής Ψηφοφορίας για την τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Περιβάλλοντος σχετικά με τον χαρακτηρισμό της ζώνης 600 μέτρων εκατέρωθεν των Εθνικών Οδών ως γη υψηλής παραγωγικότητας, προκειμένου να τεθούν όλοι ενώπιον των ευθυνών τους.

Στην σχετική ψηφοφορία, η κυβερνητική πλειοψηφία, με τις φωτεινές εξαιρέσεις της πρώην Υπουργού κας Βάσως Παπανδρέου και του βουλευτή Κυκλάδων Γ. Παπαμανώλη, που είχαν, για δικούς τους λόγους, το θάρρος να καταψηφίσουν την τροπολογία, καταδίκασε το νομό Βοιωτίας στην πλήρη απαξίωση. Και ενώ δια στόματος του Πρωθυπουργού ήρθη η κομματική πειθαρχία, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επέδειξαν υπερβάλλοντα κομματικό πατριωτισμό και υπερψήφισαν την σχετική διάταξη που καταδικάζει την περιφέρειά μας.

Σημειώνεται ότι με την αδιαλλαξία της η Υπουργός Περιβάλλοντος αγνόησε επιδεικτικά τα Ψηφίσματα της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την έκκληση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας καθώς και τις Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις που κατετέθησαν στην Βουλή των Ελλήνων, εξαντλώντας την «Δημόσια Διαβούλευση» στις κλειστές πόρτες του Υπουργείου της.

Αντίθετα, για τι περιοχές Natura, κάτω από το βάρος της πίεσης βουλευτών από όλες τις πτέρυγες και προκειμένου να περισώσει το πολιτικό της μέλλον, απαξίωσε το περιβαλλοντικό προφίλ που έχτιζε για περισσότερο από ένα χρόνο και αναγκάστηκε να τροποποιήσει τέσσερις φορές το συγκεκριμένο άρθρο, που αποτελεί ρεκόρ αλλαγών στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας, ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Υπουργός απαξίωσε το νομό μας συνεπικουρούμενη, παρά τους λεκτικούς «λεονταρισμούς», από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που την στηρίζει.

Ο κομματικός πατριωτισμός επέβαλε την υπερψήφιση ενός άρθρου που απαξιώνει περιουσίες και καταδικάζει το νομό Βοιωτίας στην υπανάπτυξη.»