Εορτολόγιο

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός 53χρονος διαδηλωτής

Τραγική κατάληξη είχε το απίστευτο σκηνικό βίας που επέβαλαν και πάλι στο Σύνταγμα οι "γνωστές" ομάδες κουκουλοφόρων, δρώντας επί αρκετή ώρα χωρίς αστυνομική επέμβαση.

Ενας 53χρονος οικοδόμος από το Βύρωνα, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, εξέπνευσε λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα στον Ευαγγελισμό.
Ο 53χρονος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία από την αποπνικτική ατμόσφαιρα και τον συνωστισμό που επικράτησε στα βίαια επεισόδια που είχαν προηγηθεί.
Μεταφέρθηκε στον "Ευαγγελισμό" το μεσημέρι όπου εξέπνευσε από ανακοπή καρδιάς λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα.
Οι αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο 53χρονος είχε τραυματισθεί με πέτρα στο κεφάλι, δεν επιβεβαιώθηκαν. Στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο αναφέρει:
"Σήμερα περί της 16.45 προσεκομίσθη από το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό άντρας ηλικίας 53 ετών, από την Αίγλη του Ζαππείου, χωρίς σφυγμούς, απνοϊκός, με μυδρίαση και ισοηλεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα. Δεν έφερε κανένα τραύμα. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης για πενήντα λεπτά ανεπιτυχώς".
Εισαγγελική παρέμβαση
Στις 7.00 το απόγευμα η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράϊκου έδωσε παραγγελία για τη διεξαγωγή έρευνας γύρω από τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 53χρονου, σκοπό για τον οποίο έχει ήδη μεταβεί στον Ευαγγελισμό εισαγγελέας.