Εορτολόγιο

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Βράβευση δήμου Δελφών στις Βρυξέλλες

Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Δελφών βραβεύθηκε στις Βρυξέλλες, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού». Η βράβευση αυτή αποτελεί συνέχεια της ανάδειξης του Δήμου ως του καλύτερου αειφόρου τουριστικού προορισμού της Ελλάδας, για το 2011 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EDEN.
Στη τελετή βραβευθήκαν όλοι οι νικητές προορισμοί, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Το Δήμο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Φουσέκης και η κα Μάρω Τασιού- Γουργουρή, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.
Κατά τη παραλαβή του βραβείου ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο αίσθημα υπερηφάνειας που νοιώθει ο ίδιος προσωπικά αλλά και όλοι οι δημότες του Δήμου Δελφών από την τιμητική αυτή βράβευση, η οποία οφείλεται στο έργο ανάπλαση της Χάρμαινας αλλά και ευρύτερα βέβαια στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί διαχρονικά από τις αρχές του τόπου για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Συνεχάρη τους υπόλοιπους βραβευμένους προορισμούς και προσκάλεσε όλους τους παριστάμενους, ανάμεσα στους οποίους παρίσταντο και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και δημοσιογράφοι του Τουρισμού, να επισκεφθούν το Δήμο Δελφών.
Αφού επεσήμανε ότι η περιοχή του Δήμου Δελφών είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τόπος με πλούσια ιστορικά μνημεία, μοναδικά τοπία και αξεπέραστα πολιτιστικά αξιοθέατα, ο κ Φουσέκης έκλεισε ομιλία του ως εξής: «Σας καλούμε να έρθετε στο τόπο μας για να βιώσετε τη αξεπέραστη πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία είναι πηγή υπερηφάνειας και ταυτότητας για εμάς, καθώς και την πανέμορφη φύση μας, που είναι πηγή ζωής, δράσης και ηρεμίας για εμάς».
Την επομένη, ο κ. Φουσέκης υπέγραψε την «Διακήρυξη των Βρυξελλών» (Brussels Declaration) με την οποία εντάσσεται ο Δήμος Δελφών στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Αειφόρων Τουριστικών Προορισμών Αριστείας όπου συμμετέχουν όλοι οι βραβευμένοι προορισμοί των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 2007 που ξεκίνησε το πρόγραμμα EDEN.
amfissapress.gr