Εορτολόγιο

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ "ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ" ΕΦΤΑΣΕ 15 ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

Βόλτα ανάμεσα από τα ελληνικά νησιά φτάνοντας μέχρι και στο Σούνιο όπου ήταν ορατή ασφαλώς από τους ψαράδες που βρισκόντουσαν στην περιοχή. Όπως μας πληροφορεί το defencenet η πορεία της τουρκικής φρεγάτας "Κεμάλ Ρέϊς" ξεκίνησε το πρωϊ. Πέρασε νότια της Μήλου κινούμενη κατά βάση σε διεθνή ύδατα στη συνέχεια διήλθε από το στενό μεταξύ της Τζιας και της Κύθνου από ελληνικά χωρικά ύδατα και τελικώς πέρασε περίπου 15 μίλια ανατολικά από το Σούνιο, απ'όπου το σκάφος ήταν ορατό από ψαράδες που ενημέρωσαν τα ΜΜΕ για την εμφάνισή του. 

Κι ενώ από τις μαρτυρίες δεν προκύπτει ότι ελληνικό σκάφος βρισκόταν "κοντά" αλλά διακριτικά η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού "Ξένος", προφανώς σε απόσταση ασφαλείας για να μην ενοχληθούν οι μογγόλοι. Αφού βέβαια δεν έστειλαν φουσκωτό να παρακολουθήσει την φραγάτα πρέπει να λέμε κι ευχαριστώ. Την είδηση και την πορεία του πλοίου απέκρυψε αρχικά το ΓΕΕΘΑ με άνωθεν πολιτικές εντολές (Μπεγλίτη με λένε και θα φύγω με κλωτσιές από το πεντάγωνο), αλλά τελικά πριν από 20 λεπτά (8:51) ακριβώς έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:


Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνεται ότι την 8 Οκτωβρίου 2011 η Τουρκική Φ/Γ Κεμάλ Ρέις από την περιοχή της Ρόδου κινήθηκε Νότια Ν. Σαντορίνης, Νότια Ν. Μήλου και στη συνέχεια με Βόρεια πορεία Δυτικά από την Ν. Σέριφο, πλέοντας σε Διεθνή Ύδατα. Στην συνέχεια περί της 17:00 εισήλθε εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων  στην περιοχή μεταξύ Κέας και Κύθνου και εξήλθε από το στενό του Καφηρέα στις 19:55.

Δηλαδή ακόμη και αυτή την ώρα το τουρκικό σκάφος πλέει ανάμεσα και πλαϊ στα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο...