Εορτολόγιο

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά Τανάγρας

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά Τανάγρας

Αντάξιοι των Ελλήνων του 40  κάλεσε τους παρευρισκόμενους να γίνουν η νηπιαγωγός κα Ελένη Καρανπέλου στο μεστό λόγο της, ο οποίος πέρα από τα ιστορικά στοιχεία περιλάμβανε και αναφορές στην κάθε είδους κυριαρχία επί λαών. Οι πρόγονοί μας απαιτούν αυτόν το φόρο τιμής τόνισε, προκειμένου να μας υπενθυμίζουν πως μόνο ενωμένοι οι Έλληνες πετυχαίνουμε τα ακατόρθωτα.
Ο σημερινός εορτασμός στο χωριό ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στο ναό της Παναγίας από τον π. Γεώργιο Μανωλόπουλο. Ακολούθησε παράταξη των μαθητών στη πλατεία με το συντονισμό του διευθυντή του δημοτικού σχοελίου Γιάννη Στεργίου των δασκάλων και των νηπιαγωγών. Στη συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων και κατάθεση στεφάνων: εκ μέρους του Δήμου Τανάγρας από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Στέρπη, εκ μέρους της κοινότητας από τον πρόεδρο Χρήστο Κατσιφή, για την εθνική αντίσταση από τον μπαρμπα Γιάννη Καβά, από την εκπρόσωπο του νομικού προσώπου του δήμου Τανάγρας και τοπική σύμβουλο Κική Καβά, για το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο από μαθητές, για τον παιδικό σταθμό από τη παιδαγωγό, για το σύλλογο Γονέων από τον γραμματέα Παναγιώτη Παπαδέδε, για τον πολιτιστικό - περιβαλλοντικό σύλλογο από τον γραμματέα Χρήστο Στέρπη.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με  παρέλαση των μαθητών από το Κλειδί και τον Άγιο Θωμά στον κεντρικό δρόμο, όπου γονείς και θεατές από τα δύο χωριά, τους καταχειροκρότησαν. Παρόντες στην εκδήλωση οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Αικατερίνης και Γιώργος Βουγέσης καθώς και ο τοπικός σύμβουλος Δημοσθένης Βουγέσης.