Εορτολόγιο

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
 
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2011
 
Η Άρια Αγάτσα για την αναθεώρηση του νόμου και την απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας από την έκτακτη εισφορά
 
Η βουλευτής Βοιωτίας Άρια Αγάτσα συνυπέγραψε αίτημα-πρόταση 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλο, ώστε να υπάρξει αναθεώρηση του νόμου ως προς την οριζόντια εφαρμογή του επί του συνόλου των κατοικιών και να υπάρξει απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας έως του εμβαδού των 80 τ.μ. και σε οικογένειες με συνολικό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ από το σύνολο της επιβάρυνσης και αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την επιβολή του τέλους σε επαγγελματικές ομάδες που έχουν απαλλαγεί από το νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο.
Η επιστολή των βουλευτών έχει ως εξής:
 
Προς
Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών
Κύριε Υπουργέ,
Στα πλαίσια της ομιλίας του Πρωθυπουργού επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης έγινε ειδική αναφορά για την προστασία των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων ως πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης.
Αγαπητέ Υπουργέ,
Βιώνουμε σήμερα όλο και πιο έντονα την αγωνία των πολιτών να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας. Στην κατεύθυνση της πρόσκλησης της κοινωνίας για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια όλων οφείλουμε να προσεγγίζουμε με ρεαλισμό πλέον το θέμα της έκτακτης εισφοράς των ακινήτων.
Προτείνουμε να υπάρξει αναθεώρηση του νόμου ως προς την οριζόντια εφαρμογή του επί του συνόλου των κατοικιών και να υπάρξει απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας έως του εμβαδού των 80 τ.μ. και σε οικογένειες με συνολικό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ από το σύνολο της επιβάρυνσης και αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την επιβολή του τέλους σε επαγγελματικές ομάδες που έχουν απαλλαγεί από το νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο.
Θεωρούμε ότι είναι ένα βήμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής για να «ακούσει» η κοινωνία τις προτάσεις της νέας Κυβέρνησης.
Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2011
Οι υπογράφοντες Βουλευτές
Αμοιρίδης Ιωάννης
Κεγκέρογλου Βασίλειος
Ζωΐδης Νίκος
Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος
Μαργέλης Σπυροπάνος
Αγάτσα Αριάδνη
Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας
Σιδηρόπουλος Αναστάσιος
Φραγκίδης Γεώργιος
Στασινός Παύλος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Μοσχόπουλος Σπύρος
Θεοδωρίδης Ηλίας
Βαρβαρίγος Δημήτριος