Εορτολόγιο

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΡΗΣ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού υπό την Γενική Γραμματέα τού ΥΠ.ΠΟ, αρμόδια για την Αρχαιολογία, Στυλιανή Μενδώνη.Στη σύσκεψη μετείχαν από πλευράς ΥΠ.ΠΟ η Διευθύντρια Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Νικολέτα Βαλάκου , και η Διευθύντρια Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ,Ευγενία Γερούση.
  Θέμα της συνάντησης ,την οποία ζήτησε η Βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, ήταν το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή της Άσκρης Βοιωτίας  με την  περίφημη κοιλάδα τών Μουσών και την πεποίθηση τών Βοιωτών ,στην ύπαρξη αρχαίου θεάτρου.(Υπάρχουν ιστορικές αναφορές).Πολύ σημαντική στην προώθηση και διάδοση τής ιστορικής κληρονομιάς τής Άσκρης διενεργεί ο Συλλογος Φιλοπρόοδων ο Ησίοδος Στη συνάντηση μετείχαν κι ανέλυσαν τις ενέργειες και οράματα τού Συλλόγου ο πρόεδρος Γ. Πέππας  η αντιπρόεδρος  Χ. Νικολοπούλου και η επι των δημοσίων σχέσεων κυρία Σταμάτη.
  Στη συνάντηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα η κυρία Μενδώνη και οι δύο διευθύντριες τού Υπ.Πο  άκουσαν με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες  τού Συλλόγου για την περεταίρω  ιστορική αξιοποίηση τής περιοχής  και τις ενέργειες που ήδη έχουν κάνει, όπως εκδηλώσεις, καθαρισμός περιοχής κλπ.Η γενική γραμματεύς δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό τού Συλλόγου κι αποδέχτηκε πρόσκληση να επισκεφτεί την περιοχή.
  Η Βουλευτής Βοιωτίας , Αριάδνη Αγάτσα ευχαρίστησε την κυρία Μενδώνη για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε και πού γενικότερα επιδεικνύει για την Βοιωτία, ενώ συνεχάρη το σύλλογο για το ουσιαστικό  έργο που κάνει για την ανάδειξη τής περιοχής με πολύ αξιόλογες πρωτοβουλίες και δράσεις.