Εορτολόγιο

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΖΑΣ!

Παρακολουθώντας κι εγώ χτες την υπερπαραγωγή με τίτλο "η διάσωση της Ελλάδας" θυμήθηκα ένα περιστατικό που ήμουν μάρτυρας  πριν μερικά χρόνια.

Καθόμουν σε ένα επαρχιακό καφενείο και στο διπλανό τραπέζι ήταν μια παρέα καλοντυμένων εκ των οποίων ένας ήταν γιατρός και μιλούσε για μια προσωπική του ιστορία. Ελεγε λοιπόν για το πως χώρισε με τη γυναίκα του, άδικα, γιατί είχε μια μικρή περιπέτεια με μια νοσοκόμα, που όμως ήταν κάτι το αθώοο, πλατωνικό, μια μικρή πινελιά στην καθημερινότητα που τίποτα το πονηρό δεν είχε..
Τη στιγμή που μίλαγε σε ένα άλλο τραπέζι καθότουσαν μια παρέα από κλασικούς αγρότες, κι ένας εξ αυτών, μπρατσωμένος μουστακαλής γυρνάει και φωνάζει
"ρε γιατρέ κι άλλοι ξενογαμήσαμε αλλά δε το κάναμε και φιλοσοφία"!!!

Οι πολιτικοί το ξέρουμε όλοι, είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί. Πολλοί από αυτούς φτάνουν σε οσκαρικό επίπεδο. Χτες όμως ειλικρινά δεν ήξερα σε ποιον να δώσω το Οσκαρ. Οποιον και να διάλεγα θα αδικούσα κάποιον. Περιμένω με αγωνία τις σημερινές παραστάεις. Τείνω να πιστεύω πως ο Γιώργος κρατάει γερά με τα δόντια το βραβείο του βασιλιά της πρόζας αλλά έχω επιφυλάξεις.

Το πρόβλημα στην όλη ιστορία είναι πως εμάς τους απλούς παρατηρητές πλέον, που ονομαζόμαστε εκτός  από τηλεθεατές και πολίτες μας έχουν ξενογαμήσει οι πάντες και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη φιλοσοφία τους!!!!

Από τον αναγνώστη Δημήτρη