Εορτολόγιο

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΜΜΕΝΕΙ σε οριζόντια εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στην ΕΑΒ ο Σαχινίδης

Αμετακίνητος  στην απόφαση του για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης και μάλιστα εφαρμόζοντα την «επί δικαίων και αδίκων»  όπως απροκάλυπτα δήλωσε στην απάντηση του, στην  Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη για την εφαρμογή του μέτρου της Εργασιακής Εφεδρείας στην ΕΑΒ.

«Είναι αδύνατον η εταιρία να εκτελέσει το έργο της με το μισό προσωπικό, αφού η οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης έδειξε την πόρτα της εξόδου σε εκατοντάδες εργαζόμενους, πρόβλημα που θα ενταθεί μετά την εφαρμογή της εφεδρείας» τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ έθεσε το ζήτημα της ανάθεσης μέρους του τεχνικού έργου σε υπεργολάβους που κοστίζει πολλαπλάσια από το όφελος του εξορθολογισμού που επιδιώκεται από το Υπουργείο.

 Ο Αναπληρωτής Υπουργός, παρότι συμφώνησε με τον κ,Γιαννάκη για το εξειδικευμένο αντικείμενο που παρέχει η ΕΑΒ και τη δυνατότητα της να συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, σημείωσε ότι η εταιρία στρέφεται σε υπεργολάβους γιατί υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του ανειλημμένου έργου της εταιρίας και του εξειδικευμένου προσωπικού, προκαλώντας την αντίδραση του Μιχάλη Γιαννάκη ο οποίος τόνισε ότι τα οριζόντια και «τυφλά» μέτρα του Υπουργού θα συντελέσουν  στην απαξίωση  της ΕΑΒ και θα επιτρέψουν τη δημιουργία ισχυρών ανταγωνιστών της Αεροπορικής Βιομηχανίας, με δυσμενείς συνέπειες στην εθνική ασφάλεια και στην οικονομική ζωή της χώρας.