Εορτολόγιο

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ελεύθερη η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Πετρελαιοκίνηση και με το νόμο. Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις τροπολογίες για την ελεύθερη κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και για τη ρύθμιση των αυθαρέτων.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών και οι τροπολογίες που αφορούν σε βελτιώσεις για την ρύθμιση αυθαιρέτων και στην ελεύθερη κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη που κινούνται με πετρέλαιο κ.α.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να αποσυρθούν οι τροπολογίες με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει σε όλες αιτιολογημένη έκθεση του Λογιστηρίου για το εάν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.
Επίσης, την διαφωνία του εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης σε ρυθμίσεις του άρθρου 42 και σε κείνες που επεκτείνουν την ρύθμιση αυθαιρέτων σε παραδοσιακούς οικισμούς και προβλέπουν την ελεύθερη κίνηση ΙΧ οχημάτων που καταναλώνουν πετρέλαιο σε Αττική και Θεσσαλονίκη (υποστηρίζοντας ότι πρέπει να προϋπάρξουν μέτρα για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κ.α).
Τα Νεα.gr