Εορτολόγιο

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μονόδρομος η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

"Χρειάζονται και οι έφεδροι οπλίτες" δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος. Ουσιαστικά προανήγγειλε αύξηση θητείας. Δραματική η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω της μείωσης των εφέδρων και του περιορισμού των προσλήψεων ΕΠΟΠ
Την αύξηση της θητείας στο αμέσως προσεχές διάστημα προανήγγειλε ουσιαστικά ο υφυπουργούς Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα επάνδρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM", τόνισε ότι πλέον πρέπει να τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα στο τραπέζι και όλοι να το αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια.
"Η μεγάλη μείωση της θητείας στο Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το να αυξηθεί η θητεία, νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πιστεύω ότι θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι".
Υποστήριξε ότι η χωρίς σχεδιασμό μείωση της θητείας και ο περιορισμός προσλήψεων 5ετούς θητείας οπλιτών, καθώς δεν υπάρχουν πλέον κονδύλια προκαλούν προβλήματα, σημείωσε πως σε όλους τους στρατούς στον κόσμο υπάρχουν έφεδροι.
"Χρειάζονται και οι έφεδροι οπλίτες. Είναι αναντικατάστατο στοιχείο του Στρατού. Και πρέπει να το δούμε με ειλικρίνεια και να πάρουμε με σοβαρότητα τις πρέπουσες αποφάσεις, οι οποίες θα διατηρηθούν και στον χρόνο και δεν θα αλλάζουν με βάση τις κομματικές βλέψεις και τους σχεδιασμούς κάθε κόμματος ή της κάθε κυβέρνησης" κατέληξε ο κ. Σπηλιόπουλος.
 NEWS 247.GR