Εορτολόγιο

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Μήνυμα αναγνώστη

Αγαπητό tanagranews,

        Με έκπληξη διάβασα στην στοσελίδα του Δήμου Τανάγρας μέσω της Διάυγειας την παρακάτω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία μάλιστα πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ σε κατ' επείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28 Νοεμβρίου 2011.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Αριθ. 26/28-11-2011
Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΠΟΦΑΣΗ 382/2011 "Περί ορισμού νέου εκπροσώπου του Δήμου Τανάγρας στο Διοικητικό ΣΥμβούλιο της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ"
      Σήμερα, στος 28 του μήνα Νοεμβρίου έτους 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 06.00' μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Τανάγρας, συνήλθε σε (έκτακτη) δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα Συνεδριάεων του Δημοτικού ΣΥμβουλίου, στο Δημαρχιακό Κατάστημα της έδρας του Δ¨ημου, στο Σχηματάρι, ύστερα από την με αρ. πρωτ. 21.519/28-11-2011 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού ΣΥμβουλίου κ. Γκίνη Ιωάννη του Σταύρου, που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δήμου και επιδόθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους και στον Δήμαρχο, κατά τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.
      Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, γιατί σε σύνολο είκοσι επτά (27) Δημοτικών Συμβούλων, ήταν παρόντες και οι είκοσι επτά (27), και ως εξής:

Παρόντες οι :                                                                Απόντες οι :


1. Γκίνης Ιωάννης
2. Κόκκαλης Γεώργιος
3. Κουρουτός Μιχαήλ
4. Παναγιωτίδης Κλεάνθης
5. Περγάλιας Βασίλειος
6. Βλάχος Βασίλειος
7. Στέρπης Γεώργιος
8. Μιχούλης Γεώργιος
9. Καψάλης Απόστολος
10. Αναστασίου Ιωάννης
11. Κανέλλος Αντώνιος
12. Μπλάνας Χρήστος
13. Σκλιάς Χρήστος
14. Αικατερίνης Αθανάσιος
15. Κορλός Γεώργιος
16. Σφυρίδη Ευαγγελία
17. Κυριάκου Παναγιώτης
18. Ανυφαντής Γεώργιος
19. Αντωνίου Χρήστος
20. Βουγέσης Γεώργιος
21. Μπούστρας Θεοφάνης
22. Χρήστου Γεώργιος
23. Πέτρου Νικόλαος
24. Ξένος Ευάγγελος
25. Μαυράκης Λάζαρος
26. Νίκα-Κοτσίφη Μαρία
27. Κακάλια Ευαγγελία

         Στη συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος. Στη συνεδρίαση αυτή παραβρέιηκε και η υπάλληλος του Δήμου Παππά Μαριάννα, για την τήρηση των πρακτικών. Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, κατά τις διατάξεις του άρθρου 96 του Δ.Κ.Κ., ο Πρόεδρος κύρηξε την έναρξη της συνεδρίασης.
         Πριν από την έναρξη της συζήτησης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι η συνεδρίαση αυτή έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, κατά τις διατάξεις του άρθρου 67& 5 του Ν. 3852/2010 επειδή: πρέπει να αποφασίσουμε για τον ορισμό νέου εκπροσώπου του Δήμου Τανάγρας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε., σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος εκπροσώπου. Ο ορισμός του νέου αυτού εκπροσώπου πρέπει να γίνει 'αμεσα, δεδομένου ότι την Τετάρτη το μεσημέρι (30-11-2011) , θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. Ως εκ τούτου, συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού από την τυχόν αναβολή στην συζήτηση Του θέματος, κινδυνεύουν άμεσα και σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου.
         Και κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά με το κατεπείγον του θέματος.
         Το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε για το κατεπείγον του θέματος.
         Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού ΣΥμβουλίου, ειδηγούμενος το 1ο θέμα της συνεδρίασης, εξέθεσε ότι:
         Το Δημοτικό Συμβούλιο, με την αύξοντα αριθμό 131/2011 απόφασή του, είχε ορίσει εκπροσώπους του (Καλλικρατικού) Δήμου Τανάγρας στο νέο Διοικητικό ΣΥμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. (Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος & Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας- Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α). Ένας εξ' αυτών ήταν ο κ. Κόκκαλης Γε΄ψργιος, Δημοτικός Σϋμβουλος.
          Πλην όμως, ο κ. Κόκκαλης παραιτήθηκε από την θέση του ως μέλος του Διοικητικού ΣΥμβουλίου της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε., όπως μας ενημερώνει η εταιρία με το αριθμό πρωτοκόλλου 1111/23-11-2011 έγγραφό της.
          Ως εκ τούτου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,πρέπει να ορίσουμε νέο εκπρόσωπο του Δήμου Τανάγρας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. Σύμφωνα με το Καταστατικό, μπορεί να ορισθεί ως εκπρόσωπος και πολίτης, με εξέχουσα θέση και εμπειρία ανάλογη με τις δραστηριότητες της εταιρίας. Προτείνουμε να ορισθεί ο κ. Τσοκανής Χαραλάμπος, Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε.
           Και κάλεσε το Σώμα, να αποφασίσει σχετικά με το θέμα.
           Το Δημοτικό ΣΥμβούλιο, αφού άκουσε τον παραπάνω εισηγητή και την πρότασή του, αφού έλαβε υπόψη του την πρόταση αυτή, όλα τα παραπάνω αναφερόμενα έγγραφα και αποφάσεις, καθώς επίσης και τα συμφέροντα του Δήμου, μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων των μελών του,


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ


1. Ορίζει ως εκπρόσωπο του Δ¨ημου Τανάγρας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. τον κ. Τσοκανή Χαράλαμπο, Γενικό Διευθυντή της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. , σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν αναλυτικά στην παραπάνω εισήγηση.
      Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 382/2011

 Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους.

Σχηματάρι, 29-11-2011

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γκίνης Ιωάννης


       Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα τον κύριο Ξένο, πιστεύοντας οτι θα υπάρχει μια διαφορετική φωνή στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα προστατεύει τα συμφέροντα των εργατών και των δημοτών που δυστυχχώς τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάζονται. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω δημόσια πιστεύοντας ότι θα πάρω απάντηση από τον κύριο Ξένο το σκεπτικό με το οποίο ψήφισε την αντικατάσταση του δημοτικού συμβούλου κυρίου Κόκαλη με ένα πρόσωπο που δεν είναι καν δημότης Τανάγρας. Τι εγγύηση υπάρχει ότι ο κύριος Τσοκανής θα υπερασπιστεί τους δημότες της Τανάγρας και όχι της Θήβας της οποίας είναι δημότης; Δεν ενδιαφέρθηκε ο κύριο Ξένος για τηνπλειοψηφία που χαρίζει στους Θηβαίους σε βάρος των υπολοίπων μελών της ΔΕΠΟΔΑΘ; Ποια είναι τα κατεπε'ιγοντα συμφέροντα που κινδυνεύουν αν η συνεδρίαση γινόταν κανονικά;
        Δεν περιμένω απάντηση από τον Δήμαρχο και τους δεξιούς συμβούλους του κυρίου Κυριάκου. Περιμένω όμως απάντηση από τον κύριο Ξένο που υποτίθεται ότι απορρίπτει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο.

Υστερόγραφο: Για τα θέματα της ΔΕΠΟΔΑΘ θα επανέρθω σύντομα γιατί ψάχνοντας στο διαδύκτιο βρίσκεις λαβράκια και "καρχαρίες"