Εορτολόγιο

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Ν. Βοιωτίας

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2012

Σαφέστατη διαβεβαίωση ότι τα αγροτικά προϊόντα της Θηβαϊκής γης είναι απολύτως ασφαλή και ποιοτικά, έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Δριβελέγκας στην συνάντηση που έγινε το σήμερα πρωί στο ΥΠΑΑΤ.
Στην συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Βουλευτή Βοιωτίας Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη παρέστησαν αγρότες από την πρώην επαρχία Θήβας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ζιώγας, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Θήβας κ. Απόστολος Δελαβέκουρας, ο Δ/ντης της ΕΑΣ Πικάσης Μιχάλης, ο Δήμαρχος Θηβαίων καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Βενιζέλος.

Επίσης συμμετείχαν ο Γ.Γ του Υπουργείου κ. Γιώργος Κανελλόπουλος, ο Γενικός Δ/ντης Φυτικής Παραγωγής κ. Αντώνης Κουντούρης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.
«Οι καταναλωτές πρέπει να στρέφονται στα Ελληνικά προϊόντα  για τα οποία είμαστε υπερήφανοι» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Υφυπουργός ο οποίος στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι πάρα πολύ σύντομα θα επισκεφτεί τη Θήβα για να δει από κοντά διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες.
Από την πλευρά της κ. Τσόνογλου ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση του και συνέχισε λέγοντας: «Πράγματι ο κ. Υφυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανατραπεί η δυσμενής άποψη και εκτίμηση για τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής.
Μάλιστα, θέλω να σας πω ότι υπάρχει και διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Γιάννη Μίχα για την ποιότητα των προϊόντων μας η οποία είναι άριστη. Αυτοί που οδηγούν σε μαρασμό τον αγροτικό κόσμο οφείλουν, εάν δεν διαθέτουν επίσημα επιστημονικά ευρήματα, να απολογηθούν στην κοινή γνώμη αλλά και στους αγρότες μας».
Στο μεταξύ από το πρωί οι αγρότες διέθεσαν 20 τόνους με αγροτικά προϊόντα στους περαστικούς της πλατείας Συντάγματος, μοιράζοντας παράλληλα ενημερωτικό υλικό και στέλνοντας το μήνυμα ότι τα προϊόντα της Θηβαϊκής γης είναι ποιοτικά και ασφαλή για κατανάλωση. Στην κινητοποίηση αυτή παρούσα ήταν, από νωρίς το πρωί, και η κ. Τσόνογλου.

Επαμεινώνδα 71,32200 Θήβα,Τηλ:22620 81 061,Fax:22620 26 881
Φίλωνος  7,32100 Λιβαδεία,Τηλ & Fax:22610 89 640
tsonoglou@hotmail.com, www.tsonoglou.gr