Εορτολόγιο

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Και η συνέχεια στην υπόθεση Κιμ. Κουλούρι…..

Δίωξη Κουλούρη ζητά ο ειδικός φρουρός

Νέα τροπή πήρε το απόγευμα της Κυριακής η υπόθεση του ελέγχου του Κίμωνα Κουλούρη από άνδρες της ΔΙΑΣ, επειδή παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, ενώ στη συνέχεια τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό με το όχημά του, το βράδυ του Σαββάτου.
Το «θύμα» του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που είχε μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και είχε διαπιστωθεί ότι υπέστη διάστρεμμα, δεν είχε δώσει άμεσα κατάθεση για το συμβάν, «σώζωντας» τον κ.Κουλούρη από τα... χειρότερα.
Το απόγευμα της Κυριακής ωστόσο ο 25χρονος ειδικός φρουρός κατέθεσε στην αρμόδια τροχαία της Καισαριανής και ζήτησε την ποινική δίωξη του.
Ο ίδιος έδωσε και την δική του περιγραφή για το συμβάν, ενώ υποστηρίζει ότι ο κ.Κουλούρης δεν συνεργάστηκε με τον έλεγχο και απευθύνθηκε στους αστυνομικούς με απαξιωτικό τρόπο.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα κώδικα οδικής κυκλοφορίας, όταν δεν υπάρχει εγκατάλειψη τραυματία και ο δράστης οδηγός συνεργάζεται κανονικά κατά την προανακριτική διαδικασία, η πρόκληση τροχαίου με τραυματισμό δεν επιφέρει αυτόφωρη δίωξη, αν και διώκεται αυτεπαγγέλτως ως πλημμέλημα.
Οι αστυνομικοί επέβαλαν επίσης στον κ.Κουλούρη διπλό πρόστιμο, τόσο για την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη όσο και γιατί το δίπλωμά του δεν είναι θεωρημένο (κάτι που πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τριετία για οδηγούς άνω των 65 ετών).
Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την επίσημη κατάθεση του κ.Κουλούρη για το συμβάν, ώστε να ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της δικογραφίας και να αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το βράδυ του Σαββάτου ο κ.Κουλούρης οδηγούσε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και η κόρη του και στις 22.30 περίπου κινείτο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, όταν αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή αντελήφθησαν ότι παραβίασε ερυθρό φωτεινό σηματοδότη.
Η αντίδρασή τους ήταν άμεση και τελικά σταμάτησαν το όχημα στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρρόης.

Κατά τον έλεγχο ο πρώην υπουργός ξεκίνησε απότομα και παρέσυρε τον ειδικό φρουρό, με συνέπεια να τον τραυματίσει ελαφρά στο αριστερό πόδι. Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο 401, διαγνώστηκε με διάστρεμμα και αποχώρησε μόλις του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Ο κ. Κουλούρης οδηγήθηκε στο τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο ήταν αρνητικό, ενώ μετά την πρώτη κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ.Κουλούρης παραδέχθηκε ότι παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, ενώ αρνήθηκε ότι χτύπησε τον αστυνομικό.