Εορτολόγιο

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Απήγαγαν και σακάτεψαν στο ξύλο πακιστανό.

Σκηνές Χόλιγουντ με ξύλο και τραυματίες είχαμε στα Κριεζά σήμερα τα ξημερώματα. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό είχαμε και απαγωγή. 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρωταγωνιστής ένας 29χρονος ο οποίος πήγε στα Λέπουρα Ευβοίας για αναζήτηση εργασίας, όπου έπεσε θύμα αρπαγής από τέσσερεις ομοεθνείς του. Τον μετέφεραν και τον δέσμευσαν σε παράπηγμα αγροτικής περιοχής στα Κριεζά Αλιβερίου Ευβοίας.
Μέσα στο κρύο, ο άτυχος Πακιστανός έζησε τον εφιάλτη. "Αφήστε με να φύγω, δεν έχω λεφτά, δουλειά ζητάω" έλεγε και ξαναέλεγε.
Οι δράστες όμως είχαν σκοπό να πάρουν λύτρα από την μητέρα του στο Πακιστάν απαιτώντας το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ για την απελευθέρωση του. Αρκετές φορές μάλιστα αντί να του δώσουν μία κουβέρτα για να αντέξει το κρύο, τον γρονθοκοπούσαν και τον έβριζαν.  
Σήμερα νωρίς το πρωί ομάδα ομοεθνών του, προσπάθησαν να τον απελευθερώσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή με τους δράστες της αρπαγής. Κατά την συμπλοκή τραυματίστηκε ο 28χρονος δράστης, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται, φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Συνελήφθη επίσης άλλος ένας 19χρονος ενώ αναζητούνται από τους αστυνομικούς δύο ακόμη συνεργοί τους.