Εορτολόγιο

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2012

Υπουργός Ανεργίας ο κ. Κουτρουμάνης – Στο 23,3% η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα

Ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, αναφορικά με την ανακοίνωση του ποσοστού ανεργίας τον Οκτώβριο του 2011 από την ΕΛΣΤΑΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θλιβερή μας πρωτιά στα ποσοστά ανεργίας έγινε χθες πρώτο θέμα σε όλα τα Δελτία Ειδήσεων. Η εκτίναξη της από 9,9% το 2009 κοντά στο 25% μέσα σε 2 χρόνια, αναδεικνύει τα αποτελέσματα μια  αδιέξοδης, αναποτελεσματικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής, για την οποία είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει.

Οι αποφάσεις για την εξαίρεση της Στερεάς Ελλάδας από το Ταμείο Αποθεματικών, η περικοπή του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, τα μειωμένα κίνητρα στον νέο επενδυτικό νόμο, οι δεκάδες φορολογικές επιβαρύνσεις δίκαια αναδεικνύουν τον κ. Χρυσοχοΐδη σε Υπουργό της Ύφεσης.

 Το θηριώδες ποσοστό ανεργίας στη Στερεά Ελλάδα την καθιστά, δυστυχώς  <<πρωταθλήτρια>> πανελλαδικά, .και τον κ. Κουτρουμάνη από Υπουργό Εργασίας σε Υπουργό Ανεργίας και, πολύ σύντομα, σε <<άνεργο>>  Υπουργό.

Ας μην εκπλαγούν, λοιπόν, όσοι ψήφισαν το ν. 4024/2011 που εκτόξευσε τις απολύσεις στο τέλος του 2011, αν δουν ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011.

Η αποσάθρωση της παραγωγικής βάσης, η απαξίωση της αγροτικής παραγωγής, τα «λουκέτα» στα εμπορικά καταστήματα και  στην βιομηχανική περιοχή Θηβών-Οινοφύτων – Σχηματαρίου δεν είναι «φυσικά φαινόμενα», για τα οποία οι αρμόδιοι Υπουργοί μπορούν να παριστάνουν τους ουδέτερους παρατηρητές. Είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γ.Παπανδρέου. Η θλιβερή αυτή κατάσταση στην οποία έχουμε  περιέλθει, πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί με νέες πολιτικές προοπτικής και ανάπτυξης που διαμορφώνουμε με το Πρόγραμμά μας και θα θέσουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.»