Εορτολόγιο

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι....

Μεγάλο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, αφού είναι πολλές οι πολυκατοικίες που έχουν επιλέξει να μην ανάβουν το καλοριφέρ. Αυτό έχει δημιουργήσει ένταση μεταξύ των ενοίκων της πολυκατοικίας, αφού ο ένας πάει και πατάει το κουμπί του καλοριφέρ για να το ανάψει και οι άλλοι πάνε και το σβήνουν, με αποτέλεσμα να σκοτώνονται όλη μέρα μεταξύ τους.

Το θετικό είναι πως αυτές οι διαμάχες δίνουν μια ευκαιρία στους ενοίκους να γνωριστούν καλύτερα• μέχρι τώρα παραπονιόντουσαν όλοι πως δεν ήξεραν ποιος μένει δίπλα τους αλλά τώρα όχι μόνο ξέρουν πολύ καλά όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας αλλά έχουν πια τόση οικειότητα μαζί τους που μπορούν να τους ρίχνουν και χριστοπαναγίες.


Πολλοί καταναλωτές έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης, όπως οι σόμπες και τα κλιματιστικά. Κάποιοι προτιμούν το τζάκι αλλά αυτό σε θερμαίνει μόνο αν είσαι μπροστά του, οπότε δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν μεταφέρει τα κρεβάτια τους στο σαλόνι ή κοιμούνται στρωματσάδα δίπλα στο τζάκι με κίνδυνο να πεταχτεί καμιά σπίθα και να γίνουν στάχτη και μπούρμπερη.


Επειδή πολλοί δεν έχουν χρήματα ούτε για να αγοράσουν ξύλα, περιμένουν να φύγουν οι άλλοι ένοικοι για τις δουλειές τους και πηδάνε στα μπαλκόνια τους, για να τους κλέψουν τα ξύλα που έχουν στοιβαγμένα εκεί.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιστρέφουν οι άλλοι ένοικοι ξυλιασμένοι στο σπίτι τους, να μην βρίσκουν τα ξύλα τους και να μπουκάρουν στα σπίτια των υπολοίπων για να πάρουν πίσω τα κούτσουρά τους.


Αρκετοί βάζουν τα αρχικά τους στα κούτσουρά τους για να αποτρέψουν τους επίδοξους κουτσουροκλέφτες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αγοράζουν ξύλα με ενσωματωμένο συναγερμό και σύστημα εντοπισμού, για να ξέρουν σε πιο διαμέρισμα βρίσκονται.


Τα προβλήματα μεταξύ των ενοίκων δεν περιορίζονται στη χρήση του καλοριφέρ αλλά επεκτείνονται και σε άλλους τομείς, όπως η χρήση του ανελκυστήρα.


Πολλοί ένοικοι ζητούν να σφραγιστούν οι ανελκυστήρες και να ανεβαίνουν όλοι από τις σκάλες -ώστε να μειωθούν τα κοινόχρηστα- αλλά αυτό έχει εξαγριώσει τις γριές που ζουν στον πέμπτο όροφο και θα περνάνε όλη τη μέρα στις σκάλες ή θα ανεβοκατεβαίνουν με το δίχτυ, όπως οι μοναχοί στα Μετέωρα.


Σε πολλές πολυκατοικίες οι ένοικοι αφαιρούν ακόμα και τις λάμπες από τους κοινόχρηστους χώρους και κυκλοφορούν με φακούς και κεριά.


Δεν είναι και λίγες οι πολυκατοικίες που δεν έχουν πια καθαρίστρια και ο κάθε ένοικος έχει αναλάβει να σφουγγαρίζει μπροστά από την είσοδο του σπιτιού του.


Σε πολλές περιπτώσεις, παρουσιάζεται το φαινόμενο ο μισός όροφος να είναι λαμπίκο επειδή είναι μπροστά στο σπίτι της κυρίας Λάτρα, και ο άλλος μισός να είναι μέσα στη λασπουριά επειδή εκεί κατοικεί η κυρία Μπίχλα.


Η είσοδος της πολυκατοικίας θυμίζει χωματερή –επειδή κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τη σφουγγαρίσει- αλλά αυτό είναι καλό γιατί οι διαρρήκτες βλέπουν το σκουπιδαριό και δεν μπαίνουν στον κόπο να «επισκεφτούν» τα διαμερίσματα, αφού είναι σίγουροι πως εκεί κατοικούν τίποτα φτωχομπινέδες.


Η κατάσταση στην Αθήνα είναι τραγική, αφού πολλά διαμερίσματα δεν είναι μόνο χωρίς θέρμανση αλλά και χωρίς φως, νερό και τηλέφωνο. Το θετικό για τους ένοικους αυτών των διαμερισμάτων είναι πως θα είναι έτοιμοι, όταν η ανθρωπότητα επιστρέψει στις σπηλιές και δεν θα τους κακοφανεί.


Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι ο πιο βαρύς από το 1941. Οι άνθρωποι θα πεθαίνουν στους δρόμους από το κρύο και την πείνα.


Βέβαια, και στη Μόσχα ο άνθρωποι πέθαιναν μέσα στα διαμερίσματά τους από το κρύο αμέσως μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης αλλά σήμερα η Μόσχα είναι η πιο ακριβή πρωτεύουσα του κόσμου. Άρα, και η Αθήνα μπορεί σε 20 χρόνια να είναι πολύ trendy.


Στην ελληνική περιφέρεια τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, αφού οι αγρότες κοιμούνται μέσα στους στάβλους και τους ζεσταίνουν τα προβατάκια με τις αναπνοές τους – όπως τον Χριστούλη.



Πηγή