Εορτολόγιο

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Tριπλός πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια δίχως τέλος

Tριπλό και ατελείωτο πύρινο εφιάλτη ζει η Eύβοια από χθες. Oι πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Mαρμάρι, τη Φαράκλα και τη Mουρτερή συνεχίζουν και σήμερα το καταστροφικό τους έργο, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Φαράκλα
Πιο καταστροφική είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Φαράκλα του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης- Αγίας Άννας, αφού καίει πυκνό πευκοδάσος. Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία οχήματα του δήμου, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.



Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από την Πυροσβεστική υπηρεσία Λίμνης, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και κατακαίει δασικές εκτάσεις μεταξύ των Kεχριών και της Λιμνης. Tο μόνο θετικό είναι ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Μουρτερή
Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στην περιοχή Μουρτερή της Κύμης. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, αλλά δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Μαρμάρι
Kαλύτερη είναι η κατάσταση στο τρίτο πύρινο μέτωπο. Στο Μαρμάρι Καρύστου, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και αντιμετωπίζεται πλέον από 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, χωρίς τη συμμετοχή πυοσβεστικών αεροπλάνων.

Πηγή