Εορτολόγιο

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

«ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ
ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ;»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την  πώληση  της Εγνατίας Οδού,  αποκάλυψε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστα Μαρκόπουλου.

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι τα έργα που έχει αναλάβει η Εγνατία Οδός σχοινοβατούν αυτή την περίοδο και απεύθυνε ερώτημα προς την κυβέρνηση  για το τι ακριβώς προτίθεται να κάνει σχετικά με την κατασκευή των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων και αν η Εγνατία Οδός θα προχωρήσει σε δημοπράτηση.


Επίσης ο κ. Μαρκόπουλος αναρωτήθηκε ποιος  θα αναλάβει το χρέος των 700  εκατ. ευρώ που έχει επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο με τις οφειλές της Εγνατίας Οδού. «Τι ακριβώς θα κάνετε; Η Εγνατία Οδός θα πραγματοποιήσει  το διαγωνισμό για τα ΣΕΑ ή άλλη εταιρία;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.    
     
Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης τόνισε ότι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων  (ΤΑΙΠΕΔ) θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό , απέφυγε όμως να απαντήσει ποιος θα αναλάβει το χρέος των 700 εκατ. ευρώ, αλλά και για το κόστος των διοδίων.  Παράλληλα ο κ. Καλογιάννης δεσμεύθηκε ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της Εγνατίας Οδού.