Εορτολόγιο

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε η συμμορία με τα Καλάσνικοφ

Σαράντα εννέα ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, σούπερ μάρκετ, σε σπίτια, ακόμη και στον δρόμο, είχε διαπράξει η συμμορία με τα Καλάσνικοφ, τα μέλη της οποίας δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν πολίτες και αστυνομικούς στο «ψαχνό», προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους ή για να διαφύγουν.

Η «άγρια συμμορία» εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνες και συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Συνελήφθησαν πέντε άτομα, από τα οποία ένα ελληνικής υπηκοότητας και τέσσερα αλβανικής.
Οι δράστες είχαν πυροβολήσει συνολικά επτά φορές κατά τη διάρκεια της δράσης τους και σε δύο περιπτώσεις είχαν τραυματίσει δύο από τα θύματα τους.
Άλλες δύο φορές πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών που τους καταδίωκαν και τις υπόλοιπες για εκφοβισμό.
Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες, μέλος της εγκληματικής ομάδας είναι και ένας ακόμα Αλβανός, ο οποίος κρατείται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, από τον Οκτώβριο του 2011, όταν συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας κατά την οποία πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που τον καταδίωκαν.
Από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια, διαπιστώθηκε ότι οι πέντε συλληφθέντες, μαζί με τον έγκλειστο στις φυλακές συνεργό τους, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συνολικά, εννέα ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, 14 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μία ληστεία σε εταιρεία καθαρισμού, μία ληστεία σε οδηγό οχήματος και 24 ληστείες και κλοπές σε σπίτια, από τα οποία αφαίρεσαν και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Μανούρας, στην περίπτωση που κάποιο μέλος της ομάδας συλλαμβάνετο ή εγκλωβιζόταν ή καταδιωκόταν από αστυνομικούς, κάποια από τα μέλη της είτε αδρανοποιούνταν είτε ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε διαφοροποιούσαν τη σύνθεση της ομάδας, τη μεθοδολογία της, ή ακόμα και τους στόχους της, με μοναδικό σκοπό να είναι πάρα πολύ δύσκολος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψή τους, αλλά ακόμα και η ταυτοποίηση των υποθέσεων.
Σε κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν: Τέσσερα πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ με 14 γεμιστήρες, δύο περίστροφα, τρία πιστόλια, δέκα γεμιστήρες πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου 1.000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, έξι χειροβομβίδες, οκτώ κομμάτια εκρηκτικής ύλης, βραδύκαυστο φιτίλι πυροδότησης, δύο συσκευασίες με ινδική κάνναβη βάρους 582 γραμμαρίων, 3.500 ευρώ, κοσμήματα, τέσσερα αλεξίσφαιρα γιλέκα, γάντια, καπέλα, κουκούλες full face, τσαντάκια μέσης και ώμου.
Επίσης κατασχέθηκαν: Ένας πολιορκητικός κριός, τρία ΙΧ αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, τρεις φορητοί υπολογιστές, τέσσερις σκληροί δίσκοι, πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 25 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Πηγή