Εορτολόγιο

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

   Λιβαδειά, 12/9/12
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 έφθασαν αισίως στο τέλος τους και για τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς.
530 παιδιά, 17 εθελοντές/εμψυχωτές, 4 συνεργάτες/εμψυχωτές, 2 υπάλληλοι διεκπεραίωσαν με μεγάλη επιτυχία 34 εκδηλώσεις για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, κυρίως 6-12 ετών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο.
Υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα υπήρξε από τη ΜΚΕ Future Library
(http://www.futurelibrary.gr/) με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (http://www.snf.org), με την εξασφάλιση σεμιναρίων για τους υπαλλήλους, τη συνεργασία με επαγγελματίες εμψυχωτές, την παροχή 130 βιβλίων και 3 υπολογιστών ειδικά για την κάλυψη των καλοκαιρινών δράσεων.
Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς θα ήθελε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πρωταγωνιστές των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, τα παιδιά, αλλά και τους γονείς, τους εθελοντές, την ομάδα διαχείρισης του Future Library, τους συνεργάτες/εμψυχωτές, το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, τα τοπικά ΜΜΕ και όλους στάθηκαν αρωγοί σ’ αυτή την υπερπροσπάθεια να χτίσουμε με ενθουσιασμό αλλά αργά και σταθερά τη Βιβλιοθήκη του μέλλοντος στην αγαπημένη μας πόλη, τη Λιβαδειά.
Επιστέγασμα όλων αυτών;
Η εκφρασμένη επιθυμία, όλων όσων παραβρέθηκαν στην τελευταία εκδήλωση/τελετή λήξης στις 10/9, να υπάρξει συνέχεια και προοπτική με μεγαλύτερη συνεισφορά και εμπλοκή όλο και περισσοτέρων υγιών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας.
Το ερώτημα των παιδιών;
Δε θα έχει και το χειμώνα;” με την ελπίδα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο να πάρουν θετική απάντηση! Και φυσικά, η σπίθα της ελπίδας δεν πρέπει να σβήσει, αλλά να τη συντηρήσουμε, σε όλες τις βιβλιοθήκες, και να γίνει φλόγα που θα ζεστάνει τις καρδιές και θα φουντώσει διαλύοντας ότι καταστροφικό δημιουργήθηκε στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Όχι ένα ακόμη πυροτέχνημα!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  στη  σελίδα http://libevents.wikidot.com/2012event-5