Εορτολόγιο

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στο ειδώλιο ο νέος από τα ψαχνά "για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook"

Σε τακτική δίκη παραπέμφθηκε ο 27χρονος από από τα Ψαχνά της Εύβοιας, ο οποίος συνελήφθη "για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook", γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως στο Διαδίκτυο.



Ο συλληφθείς είχε δημιουργήσει group υπό τον τίτλο "
Γέρων Παστίτσιος", όπου σατίριζε τη θρησκοληψία, τον θρησκευτικό φανατισμό και την εμπορευματοποίηση της πίστης από διάφορους επιτήδειους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, "ο 27χρονος διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό".


Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε
δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του 27χρονου, ενώ στην ανακοίνωση τονίζει ότι "για το υβριστικό και βλάσφημο περιεχόμενο της συγκεκριμένης σελίδας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών, που προέρχονταν από κατοίκους διάφορων χώρων σε όλο τον κόσμο".

Η σύλληψη του 27χρονου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, μετά από έρευνα στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού.


"Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, διακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής (logfiles) και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή - χρήστη της επίμαχης σελίδας", αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει:


"Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών".


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις εναντίον του εν λόγω group άρχισαν μετά από μία εξαιρετικά πετυχημένη πλάκα που έκανε και στην οποία έπεσαν θύματα διάφορες ιστοσελίδες θρησκευτικού (χριστιανό-ορθόδοξου) περιεχομένου, ακροδεξιά blogs και εφημερίδες, καθώς και κάποια ενημερωτικά sites. (
Βλέπε παρακάτω για λεπτομέρειες)

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση επί του θέματος είχε καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής,
Χρ. Παππάς, στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο Παπαδημούλης υπερασπίζεται τον 27χρονο


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,
Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του 27χρονου.

Τα Tweets του κ. Παπαδημούλη


''Όταν ο νόμος εξισώνει την βλασφημία με την παιδεραστία, είναι άδικος. Θέλω να παραστώ ως μάρτυρας υπεράσπισης του 27χρόνου που συνελήφθη''

''Τι πιστεύει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης για την ισχύουσα νομοθεσία περί βλασφημίας και την σύλληψη του 27χρονου; Γιατί σιωπά; Η Δημαρ;''


"Η ποινικοποίηση της σάτιρας με βάση μια αναχρονιστική νομοθεσία περί βλασφημίας είναι απαράδεκτη. Ετοιμάζω ερώτηση στη Βουλή".


Πηγή