Εορτολόγιο

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

"Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο και εκπαιδευόμαστε στα βουνά"

Τι λέει στο Newsit o επικεφαλής της πατριωτικής πολιτοφυλακής Γ. Ανεστόπουλος και τι απαντά σε όσους χαρακτηριζουν την οργάνωση παρακρατική και παραστρατιωτική. Τι λέει η ΕΛΑΣ.Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της πατριωτικής πολιτοφυλακής σύμφωνα με την οποία ομάδες πολιτών - οπλιτών αναλαμβάνουν να φυλάξουν τους Ελληνες πολίτες σε περίπτωση χάους και πολέμου.
Κάποιοι ήδη σπεύδουν να χαρακτηρισουν την κίνηση αυτη παραστρατιωτική και παρακρατική ενώ ηδη η εθνική πολιτοφυλακή διαχωρίζει τη θέση της και λεει πως δεν έχει καμία σχέση με την πατριωτικη πολιτοφυλακή.
Οπως δήλωσε στο Newsit o επικεφαλής της πατριωτικής πολιτιφυλακής Γιώργος Ανεστόπουλος "η πατριωτική πολιτοφυλακή είναι πάρα πολλές ομάδες εφέδρων στρατιωτών που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και φροντίζουν να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται ακόμη και μετά τη θητεία τους. Αποτελείται μόνο από έφεδρους οπλίτες και όχι από απόστρατους αστυνομικούς και στρατιωτικούς, μόνο από οπλίτες και αξιωματικούς όχι εν ενεργεία, όχι εν αποστρατεία, αυτό ειναι μια απο τις παραφιλολογίες που ακούστηκαν".

"ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ"
"Περιμένουμε έναν πόλεμο" τονίζει ο κύριος Ανεστόπουλος και συνεχίζει "πόλεμο της χειρότερης μορφής που θα προκύψει μέσα από αυτό το χάος που έρχεται, η χρεκοπία θα φέρει πείνα, η πείνα θα φέρει εξαθλίωση, έχει δικαίωμα ο λαός μας να παλέψει μόνος του για να ξαναβρει το δρόμο του. Αυτό το οικονομικό χάος που ζούμε κάποιοι δυστυχώς θα πάνε να το εκμεταλλευτουνε; Στο ερώτημα ποιοι ειναι αυτοί οι κάποι τα 6 εκατομμύρια λαθρομεταναστών δεν εγκυμονούν τίποτα καλό. Γιατί 6 εκατομμύρια και όχι 300.000 που λένε άλλοι; Ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο να δείτε τις σχετικές αναφορές - εκθέσεις της ΕΥΠ, δε μπορούμε να καλύπτουμε κάτω από το χαλί πια αυτό το πρόβλημα".
Στο ερώτημα πόσοι συμμετέχουν στην πατριωτική πολιτοφυλακή απαντά "πανελλαδικά, κάθε ομάδα εφέδρων εχει τη δική της δομή, τη δική της δυναμική και δε θα ήθελα να μπούμε σε λεπτομέρειες, όμως συνολικά οι έφεδροι που δραστηριοποιούνται ειναι πολλές δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλαδα, εδώ και αρκετά χρόνια".
"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ"
Ξεκαθαρίζει πως δεν έχουν σχέση με την εθνική πολιτοφυλακή και απαντά σε οσους λενε πως ειναι παρακρατική και στρατιωτική οργάνωση πως "δεν έχουμε καμία σχέση. Είμαστε μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν νοείται αυτό το παρακρατική. Το παραστρατική για να νοείται πρέπει να φέρει όπλα κάποιος και να έχει στρατιωτική δράση. Εμείς ούτε όπλα έχουμε, ουτε στρατιωτική δράση. Λέμε οτι είμαστε μια ομάδα εφέδρων που πηγαίνει στα βουνά και εκπαιδεύεται, με κάθε νόμιμη διαδικασία και τηρώντας όλους τους κανονισμούς ασφαλείας και εκεί θα παραμείνουμε εφόσον δε συμβεί τίποτα. Αν όμως συμβεί και κάποιοι πάρουν τα οπλα ενάντια στο λαό μας και η πολιτεία φανεί ανίκανη και αδύνατη να προστατέψει και εμάς και τις οικογένειες μας και το λαό μας, λογικό είναι πως όλοι θα κατεβουν στους δρόμους, να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Πως θα μπορουσαμε να μην κατεβούμε και εμείς; Δεν έχουμε όπλα.
"ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ"
Στο ερώτημα εαν έχουν κάποια συνδέση με κόμμα η πολιτικό κίνημα ξεκαθαρίζει πως "δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με κανέναν πολιτικό σχηματισμό. Εχουμε πολιτική σκέψη αλλά ουτε πολιτικό κόμμα μας ελέγχει ούτε έχουμε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με κόμματα.
Στο ερώτημα ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να προστατέψουν όλους τους υπόλοιπους εάν υπάρξει ανάγκη απαντά "από τη στιγμή που η πολιτεια δεν μπορεί να προστατέψει την οικογένειά μου έχω το δικαίωμα να τους προστατέψω εγώ με κάθε μέσο και τρόπο. Η πολιτεία εινα υποχρεωμένη να μας παράσχει ασφάλεια, απο τη στιγμή που δεν μπορεί να το κάνει τοτε να ειναι προετοιμασμένη η κοινωνία οτι η ιδια θα γεννήσει απο μέσα της τις δυνάμεις που θα φροντίσουν να διασφαλίσουν τη χαμενη αίσθηση ασφάλειας".
Τέλος απαντά γιατί υπογράφει ως γεράκι του Αιγαίου. "Αυτό ειναι καθαρά συμβολικό καθώς τις τελευταίες δεκαετίες εγινε σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή της Μεσογείου οπου ζουμε να θεωρείται πως στην Ελλάδα κατοικουν μόνο περιστέρες που κάποιοι τις κάνουν οτι θέλουν. Θέλαμε να δείξουμε οτι σε αυτο τον τόπο κατοικούν και γεράκια και θέλουμε να γίνει σαφές αυτό το πράγμα. Ανθρωποι που ειναι όχι μόνο προετοιμασμένοι για πόλεμο αλλά προετοιμασμένοι για όλα. Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο και αχρείαστο να είναι".
Και πως αντιδρά η ηγεσία της αστυνομίας στην ύπαρξη αυτών των ομάδων; Ο κ. Κοκκαλάκης περιορίστηκε χθες να πει ότι "η συντεταγμένη Πολιτεία έχει προσδιορίσει τις δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια του τόπου". Α! είπε και ότι η χρήση όπλων airsoft δεν είναι απαγορευμένη.