Εορτολόγιο

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου


       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                                 
     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ                               
             ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ


Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της 7ης ΕΜΑΚ. Άμεση στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας.
………………………
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, είχε συνάντηση εργασίας με  τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο Διοικητήριο στην Λιβαδειά.
Συζητήθηκαν θέματα αφορώντα τις υπηρεσίες στην Βοιωτία ως και  την πολυπλοκότητα των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική, ένεκα των οποίων πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για την έγκαιρη και  αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις εξαιρετικές ιδιαιτερότητες της Βοιωτίας και αναφέρονται τόσο στον οικιστικό τομέα και  στο φυσικό περιβάλλον, από την Αράχωβα έως τα Δερβενοχώρια με προέχουσα την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, όσο και σε ζητήματα που αναφέρονται στις εγκατεστημένες βιομηχανίες στην μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας, στα Οινόφυτα, στην ΒΙΠΕ Θίσβης, στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, αλλά και στην διέλευση του αγωγού μεταφοράς καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και στην διέλευση του αγωγού υδροδότησης της Αθήνας από το Μόρνο, χωρίς να αγνοείται ή να υποβαθμίζεται η διέλευση μεγάλου μέρους της ΠΑΘΕ.
Υπήρξε σύγκλιση απόψεων, αναφορικά με τη αναγκαιότητα συνέχισης παρουσίας της 7ης ΕΜΑΚ στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, που εξυπηρετεί και καλύπτει ουσιαστικές ανάγκες, ενώ έχει κατ΄ επανάληψη παρέμβει  αποτελεσματικά, σε κρίσιμες καταστάσεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, Γ.  Μουλκιώτης, δήλωσε: «Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση της 7ης ΕΜΑΚ. Είναι επιβεβλημένη και αναγκαία, η αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών της Βοιωτίας, η δημιουργία κλιμακίου Π.Υ. στην Αράχωβα, η πλήρης κάλυψη των κενών θέσεων με στελέχη και προσωπικό, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ