Εορτολόγιο

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Επιστρέφουν τα παράνομα προνοιακά επιδόματα

Έχοντας θορυβηθεί από τους ελέγχους για την παράνομη είσπραξη προνοιακών επιδομάτων, σε δεκάδες ανέρχονται οι πολίτες που προέρχονται στον δήμο Αθηναίων και ζητούν επιστρέψουν τα χρήματα.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η αρμόδια αντιδήμαρχος Καλλιόπη Γιαννοπούλου, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, ζητούν να προχωρήσουν σε οικονομικό διακανονισμό για τα χρήματα που εισέπραξαν αν και δεν τα δικαιούνταν.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ενέργεια, αναμένοντας να διευκρινιστεί το ζήτημα από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.
Ο υπουργός Υγείας έχει τονίσει ότι μετά την απογραφή αρχίζει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων από όσους δεν δικαιούνταν τα επιδόματα και της απόδοσης ευθυνών σε όσους πιστοποίησαν αναπηρίες που δεν υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι 36.294 δικαιούχοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έπαιρναν επιδόματα τυφλότητας ή απροστάτευτων ανηλίκων, δεν προσήλθαν να απογραφούν, ενώ οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί ποιοι έπαιρναν επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται βρίσκονται σε εξέλιξη.
Από τη μη καταβολή των επιδομάτων σε μη δικαιούχους, προκύπτει για το Δημόσιο εξοικονόμηση 111 εκατομμυρίων ευρώ.
News 247