Εορτολόγιο

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ρήμαξαν τα καλώδια χαλκού της ΔΕΥΑΧ στην Αρτάκη

Στο στόχαστρο των επιτήδειων «κυνηγών χαλκού» έχουν μπει τα καλώδια και οι μετασχηματιστές των δικτύων ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΧ.
Τα κρούσματα κλοπών καλωδίων ( τα οποία περιέχουν χαλκό μέσα από το πλαστικό περίβλημά τους) και μετασχηματιστών (με τον χάλκινο πυρήνα), που χρησιμοποιούνται για την ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΧ, από τις αρχές του χρόνου, είναι απανωτά.

Με μεγάλη έξαρση του φαινομένου αυτού, τις τελευταίες ημέρες (22/2, 23/2, 24/2, 28/2, 8/3,9/3,14/3,15/3) στην περιοχή της Νέας Αρτάκης. Αξιοσημείωτο είναι το ότι παρατηρείται νέα κλοπή, το ίδιο το βράδυ της αποκατάστασης των ζημιών της προηγούμενης κλοπής!
Παρά την επαγρύπνηση και την άμεση κινητοποίηση της ΔΕΥΑΧ αλλά και την άμεση ενημέρωση των αρμοδίων φορέων, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΗ, το πρόβλημα συνεχίζεται.
Στο παρελθόν έχουν συλληφθεί σπείρες τσιγγάνων, που κλέβουν χαλκοκαλώδια, ενώ είναι γνωστό ότι πολλοί τσιγγάνοι ασχολούνται με το εμπόριο χαλκού. Ωστόσο κανένας δεν έχει συλληφθεί τον τελευταίο καιρό, παρόλο που η ΔΕΥΑΧ έχει καταθέσει μήνυση κατ΄αγνώστων.
egnomi.gr